افق روشن، فیزیوتراپی در سعادت آباد تهران

فیزیوتراپی سیاتیک

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط دکتر سمانه عبدالله پور

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

فیزیوتراپی سیاتیک در افق روشن
فهرست مطالب

زندگی زمانی لذت بخش است که بدون درد و بیماری سپری شود. جالب است بدانید که بروز برخی از بیماری‌ها به دلیل عادات و رفتارهای غلط انسان در زندگی است. برای مثال افراد به دلیل شغل خود گاهی مجبور هستند حدود 8 ساعت از روز را سرپا باشند. یا برخی از افراد دیگر برای انجام کارها به اجبار باید ساعت بسیاری را پشت میز سپری کنند. از همه بدتر افرادی هستند که در طول روز باید بارهای سنگینی را حمل کنند. تمام این موارد اگر به شیوه درست انجام نشود، آسیب‌های جبران ناپذیری را مانند بروز بیماری سیاتیک به دنبال دارد. افرادی که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند برای درمان می‌توانند از فیزیوتراپی سیاتیک استفاده کنند.

فیزیوتراپی افق روشن با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تجهیزات روز دنیا و تیمی از متخصصین باتجربه، درمانی جامع و مؤثر برای درمان سیاتیک را ارائه می‌دهد. این کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد با رویکردی علمی و دقیق، مسیر بهبودی شما را هموار می‌کند تا بتوانید بدون درد و با انرژی بیشتر به زندگی روزمره خود بازگردید. برای رزرو مشاوره رایگان می‌توانید با متخصصین در ارتباط باشید. در ادامه قصد داریم روش‌های مختلف فیزیوتراپی سیاتیک را مورد بررسی قرار دهیم. باعث خوشحالی است تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

سیاتیک چیست؟

اکثر افراد دردهای کمر و پاها را به دلیل فشار یا تحریک عصب سیاتیک تجربه می‌کنند. این عصب یا به اصطلاح عامیانه رگ سیاتیک طولانی‌ترین و ضخیم‌ترین عصب بدن است که از کمر شروع شده و تا پایین پا امتداد دارد. درد سیاتیک با توجه به سن، شرایط جسمی و میزان آسیب دیدگی از خفیف تا حاد متغیر است. این درد ممکن است یک طرف بدن را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل اکثر افراد به دنبال درمان عصب سیاتیک پای چپ یا درمان زود سیاتیک پای راست هستند.

سیاتیک چیست؟ درمان سیاتیک در افق روشن، فیزیوتراپی سعادت آباد

در زمان‌های گذشته اگر بیماری با دارو درمان نمی‌شد، اکثر پزشک‌ها آخرین مرحله یعنی عمل جراحی را انتخاب می‌کردند. اما خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت در دانش پزشکی شاهد روش‌های مختلف درمانی هستید. افق روشن، بهترین فیزیوتراپی سعادت آباد تهران است که با روش‌های غیرتهاجمی و مؤثر برای درمان درد سیاتیک می‌تواند به کاهش درد، تقویت عضلات و بهبود انعطاف‌پذیری کمک کند.

فیزیوتراپی سیاتیک چگونه کمک می‌کند؟

فیزیوتراپی نقش حیاتی در مدیریت درد سیاتیک دارد. هدف اصلی این روش کاهش فشار روی عصب سیاتیک و بهبود عملکرد کلی بدن است. فیزیوتراپیست با بررسی وضعیت بیمار، برنامه‌ای اختصاصی شامل تمرینات کششی، تقویتی و استفاده از دستگاه‌های مختلف طراحی می‌کند. همچنین تعداد جلسات با توجه به میزان آسیب دیدگی، سن و شرایط جسمی مشخص می‌شود.

فواید فیزیوتراپی برای سیاتیک

هر نوع درمانی ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. اما فیزیوتراپی نسبت به عمل جراحی آسیب‌های کمتری دارد. در ادامه قصد داریم فواید فیزیوتراپی سیاتیک را در قالب یک جدول مورد بررسی قرار دهیم.

فواید فیزیوتراپی سیاتیکتوضیحات
کاهش التهاب و دردفیزیوتراپی به کاهش التهاب و درد ناشی از فشار بر عصب سیاتیک کمک می‌کند.
افزایش انعطاف‌پذیریتمرینات کششی باعث بهبود انعطاف ستون فقرات و عضلات لگن می‌شوند.
تقویت عضلاتعضلات کمر و شکم برای حمایت از ستون فقرات تقویت می‌شوند.
آموزش وضعیت صحیح بدنبه بیمار نحوه صحیح نشستن و ایستادن آموزش داده می‌شود تا از فشار اضافی جلوگیری شود.
پیشگیری از عود مجددفیزیوتراپی به پیشگیری از بازگشت درد کمک می‌کند.

 روش‌های مختلف فیزیوتراپی سیاتیک

شاید با کلمه فیزیوتراپی اولین چیزی که در ذهن افراد به تصویر کشیده شود، تعدادی دستگاه‌های مختلف است. اما درمان در فیزیوتراپی فقط با دستگاه انجام نمی‌شود. در برخی مواقع فیزیوتراپیست تمرین‌های کششی و تقویتی را مختص برای بیمار طراحی می‌کند تا به بهبود عملکرد و تقویت عضلات کمک کند.

دستگاه اولتراسوند

اولتراسوند با استفاده از امواج صوتی پر فرکانس، التهاب را کاهش داده و جریان خون را در بافت‌های آسیب‌دیده افزایش می‌دهد. این تکنیک با ایجاد گرمای عمیق در عضلات، به شل شدن آن‌ها و کاهش اسپاسم کمک می‌کند. به‌ویژه در مراحل ابتدایی درمان سیاتیک، اولتراسوند می‌تواند روند ترمیم را سرعت بخشیده و باعث تسکین سریع‌تر درد شود.

تحریک الکتریکی عصب

دستگاه TENS یکی از پرکاربردترین ابزارهای فیزیوتراپی است که با استفاده از جریان الکتریکی خفیف، به کاهش درد کمک می‌کند. این دستگاه با ارسال پالس‌های الکتریکی به اعصاب تحت فشار، سیگنال‌های درد را مهار کرده و تولید اندورفین یا همان مسکن طبیعی بدن را تحریک می‌کند. دستگاه تِنس روشی غیرتهاجمی و بدون درد است. این دستگاه بدون هیچ عوارضی می‌تواند برای اکثر درمان اکثر بیماران کاربردی باشد.

لیزر درمانی

لیزر به دو صورت کم توان و پر توان به کار گرفته می‌شود. لیزر با نفوذ به بافت‌های عمیق بدن، فرآیند بازسازی سلولی را تحریک کرده و التهاب را کاهش می‌دهد. هر چقدر توان بیشتر باشد بدون شک عمق نفوذ نیز افزایش پیدا می‌کند. این روش تاثیر فوق العاده ای روی بهبود سریع‌تر و کاهش درد دارد. لیزر درمانی به ویژه برای بیمارانی که به دنبال روش‌های غیر تهاجمی و سریع هستند، گزینه‌ای مناسب است. در صورت تشخیص پزشک می‌توان از لیزر پرتوان نیز استفاده کرد.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی به بهبود گردش خون، کاهش تنش عضلانی و افزایش انعطاف‌پذیری کمک می‌کند. فیزیوتراپیست از تکنیک‌های مختلف ماساژ برای کاهش اسپاسم عضلانی و آزادسازی فشار از روی عصب سیاتیک استفاده می‌کند.

ماساژ درمانی عصب سیاتیک در فیزیوتراپی افق روشن

این روش همچنین به آرامش روانی بیمار کمک می‌کند و باعث کاهش استرس می‌شود. ماساژ درمانی به همراهی برخی از روغن‌ها مانند سیاه دانه، بادام، زیتون و نعناع می‌تواند تاثیر بیشتری داشته باشد.

کشش مکانیکی یا تراکشن

کشش ستون فقرات با دستگاه مخصوص می‌تواند فشار روی دیسک‌های بین مهره‌ای را کاهش داده و فضای بیشتری برای عصب سیاتیک فراهم کند. این روش به کاهش فشار مستقیم روی عصب کمک می‌کند. بیمار روی دستگاه قرار می‌گیرد و نیروی کششی به آرامی اعمال می‌شود که باعث ایجاد فضای بیشتر بین مهره‌ها می‌شود. این روش برای بیمارانی که دچار فتق دیسک هستند، بسیار تاثیر گذار است.

مگنت تراپی

مگنت تراپی از میدان‌های مغناطیسی برای تحریک بافت‌ها و افزایش گردش خون استفاده می‌کند. هر چقدر جریان خون در بدن افزایش پیدا کند شاهد کاهش التهاب و درد خواهیم بود. مگنت تراپی به عنوان روشی مکمل در کنار دیگر درمان‌های فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گرما و سرما درمانی

استفاده از کمپرس‌های گرم و سرد به کاهش التهاب و تسکین درد کمک می‌کند. گرما باعث شل شدن عضلات و افزایش جریان خون می‌شود، در حالی که سرما التهاب را کاهش می‌دهد. استفاده از گرما معمولاً در مراحل اولیه درد سیاتیک توصیه می‌شود، در حالی که سرما درمانی برای کاهش التهاب حاد مؤثرتر است. اگر با انجام این روش مجدد علائم سیاتیک تشدید شد، حتماً در اولین فرصت به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

تمرینات کششی برای درمان سیاتیک

تمرینات کششی از مهم‌ترین بخش‌های فیزیوتراپی سیاتیک هستند که به افزایش انعطاف‌پذیری و کاهش فشار روی عصب کمک می‌کنند. برای تسریع در روند بهبود در کنار دستگاه بیمار باید تمرینات کششی را نیز انجام دهد.

تمرینات کششی برای درمان عصب سیاتیک

کشش عضله پیریفورمیس

عضله پیریفورمیس که در لگن قرار دارد، می‌تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند. برای کشش این عضله مراحل زیر را یکی پس از دیگری انجام دهید.

  • روی زمین بنشینید و یک پا را روی پای دیگر قرار دهید.
  • به آرامی پای بالایی را به سمت قفسه سینه بکشید تا کشش در لگن احساس شود. (اگر کشش حس نشود یعنی حرکت را به درستی انجام نداده‌اید.)
  • این حالت را ۳۰ ثانیه نگه دارید و سپس پا را عوض کنید.

کشش همسترینگ

عضلات همسترینگ سفت می‌توانند باعث کشیده شدن عصب سیاتیک شوند. پس برای کشش این عضلات مراحل زیر را یکی یکی انجام دهید.

  • روی زمین دراز بکشید و یک پا را به سمت بالا بلند کنید.
  • از یک حوله یا بند برای کشیدن آرام پا به سمت خود استفاده کنید.
  • کشش را برای ۲۰ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید.

کشش زانو به سینه

این حرکت به کاهش فشار روی عصب سیاتیک کمک می‌کند. در طول روز سعی کنید حداقل این تمرین را سه بار به شکل درست انجام دهید.

  • به پشت دراز بکشید و یکی از زانوهای خود را به سمت قفسه سینه بکشید.
  • این حالت را ۳۰ ثانیه حفظ کنید و سپس پا را عوض کنید.

پل زدن

این تمرین برای تقویت عضلات کمر و شکم مؤثر است به شرطی که مراحل دقیق و درست انجام شود.

  • به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید.
  • باسن خود را از زمین بلند کنید تا بدن در یک خط مستقیم قرار بگیرد.
  • این حالت را ۵ ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی به حالت اولیه بازگردید.

حرکت گربه شتر

این حرکت انعطاف ستون فقرات را افزایش داده و به کاهش درد کمک می‌کند.

  • روی دست‌ها و زانوها قرار بگیرید.
  • به آرامی کمر خود را به سمت بالا گرد کنید (حالت گربه) و سپس به سمت پایین ببرید (حالت شتر).
  • این حرکت را ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار کنید.

عوارض فیزیوتراپی سیاتیک

عوارض فیزیوتراپی با توجه به نوع بیماری و شرایط هر بیمار متفاوت است. اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که بیشتر این دسته از عوارض به صورت موقتی و گذرا هستند. برخی نیز به دلیل تکنیک‌های نادرست یا ناتوانی بدن در پاسخ به درمان ایجاد می‌شوند. برای پیشگیری از این مشکلات، بهتر است فیزیوتراپی تحت نظارت یک فیزیوتراپیست ماهر و با تجربه انجام شود.

عوارض احتمالیتوضیحات
افزایش موقت درددر برخی موارد، درمان‌های فیزیوتراپی ممکن است باعث افزایش درد سیاتیک به‌طور موقت شود. این حالت ممکن است در پاسخ به تحریک عضلات و اعصاب ایجاد شود.
التهاب بیشتردر صورتی که تکنیک‌های فیزیوتراپی صحیح نباشند یا بیش از حد انجام شوند، ممکن است التهاب در ناحیه آسیب‌دیده افزایش یابد.
درد عضلانیاستفاده از تکنیک‌های مختلف فیزیوتراپی می‌تواند باعث فشار بیش از حد بر عضلات و ایجاد درد عضلانی شود.
آسیب به بافت‌های نرماین روش‌ها باید تحت نظر یک فرد باتجربه و فیزیوتراپیست انجام شود. زیرا تکنیک‌های نادرست یا اعمال فشار زیاد ممکن است باعث آسیب به بافت‌های نرم مانند عضلات، لیگامان‌ها یا تاندون‌ها شوند.
کاهش تحرک موقتبرخی از روش‌ها می‌توانند موجب کاهش موقت تحرک فرد شوند، به ویژه در صورت انجام حرکات نادرست یا بی‌احتیاطی.
افزایش ضعف عضلانیدر صورت عدم استفاده صحیح از تکنیک‌های تقویتی، ممکن است ضعف عضلانی موقتی به‌ویژه در عضلات پشتی ایجاد شود.
درد در ناحیه دیگردر موارد نادر، ممکن است درد در نواحی دیگر بدن به دلیل تنظیمات نادرست یا تکنیک‌های اشتباه فیزیوتراپی بروز کند.
خستگی و بی‌حالیبرخی از تمرینات و درمان‌ها ممکن است باعث احساس خستگی یا بی‌حالی بعد از جلسه فیزیوتراپی شوند.
سردرددر صورتی که درمان‌ها شامل تکنیک‌های دست‌کاری ستون فقرات باشند، ممکن است برخی افراد دچار سردرد موقت شوند.
دستگاه عصبی تحریک‌شدهدر برخی موارد، تحریک عصبی در طول فیزیوتراپی می‌تواند باعث احساس بی‌حسی یا سوزش موقت در ناحیه آسیب‌دیده شود.

مراقبت‌های تکمیلی پس از فیزیوتراپی

فکر نکنید با انجام فیزیوتراپی همه چی تمام می‌شود. مراقبت و نکاتی که فیزیوتراپیست پس از درمان در اختیار شما قرار می‌دهد بسیار مهم هستند. به ویژه تمارین کششی و تقویتی که باید در خانه انجام دهید. برخی از نکات برای تسریع درمان سیاتیک عبارتنداز:

  • وضعیت صحیح بدن: هنگام نشستن یا راه رفتن، ستون فقرات خود را صاف نگه دارید.
  • خواب مناسب: از تشک‌های طبی و بالش مناسب استفاده کنید. تا جای ممکن روی شکم نخوابید.
  • تحرک مداوم: از نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت پرهیز کنید و به طور منظم استراحت و حرکت کنید. بهتر است هر 30 دقیقه یک بار پوزیشن خود را تغییر دهید و پس از چند دقیقه مجدد کار خود را شروع کنید.

افق روشن تخصصی‌ترین مرکز برای فیزیوتراپی سیاتیک

با تغییر عادات، سبک زندگی و رژیم غذایی می‌توان تا حد امکان از بروز بیماری‌ها جلوگیری کرد. اما خب استثنایی هم وجود دارد. برخی از افراد ممکن است به دلیل افزایش سن و ضربه ناخواسته با برخی از بیماری‌ها دست و پنجه نرم کنند. برای مثال درد سیاتیک می‌تواند در اثر حمل اجسام سنگین، نشستن و ایستادن طولانی مدت به دلیل مشغله کاری باشد. با این وجود بهترین گزینه برای درمان فیزیوتراپی سیاتیک است.

افق روشن، فیزیوتراپی خوب در سعادت آباد تهران است که استفاده از مجهزترین دستگاها، تمرینات کششی و تقویتی و متخصصین خود خدمات درمان سیاتیک را ارائه می‌دهد. لیزر درمانی، مگنت تراپی، اولتراسوند، تحریک الکتریکی، تراکشن، ماساژ درمانی و… جزو روش‌های مهم غیر تهاجمی به شمار می‌روند که این کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد از آن‌ها استفاده می‌کند. برای رزرو نوبت با شماره 02188686800 تماس بگیرید. همچنین سوالات و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید. قطعاً در اولین فرصت متخصصین پاسخ خواهند داد.

5/5 - (7 امتیاز)

6 پاسخ

  1. مقالاتی که در مورد سیاتیک گذاشتین رو خوندم. علائمی که گفتین رو بیشترش دارم. یعنی بیام فیزیوتراپی رفع میشه و درمان سیاتیک به صورت کامل انجام میشه؟ ممنون میشم پاسخ بدین

    1. درود بر شما
      بله خیلی از مراجعه کنندگان با فیزیوتراپی عصب سیاتیک را تا حد بسیاری درمان کردند.
      البته درمان سیاتیک بستگی به سن و شرایط جسمی بیمار داره.

  2. سلام
    محتوای ارزشمندی بود. همه را خواندم و استفاده کردم.

    سپاس از شما.

  3. سلام وقت بخیر من برای درمان سیاتیک جلسات فیزیوتراپی رفتم و نتیجه خوبی گرفتم. خداروشکر درد کمر و پاهام کمتر شده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم مشاوره رایگان

برای مشاوره رایگان، نام و شماره تماس خود را وارد کنید تا در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس بگیریم و بهترین راهکار درمانی را ارائه دهیم.