آرتروز پا

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

ارتروز مچ پا
فهرست مطالب

آرتروز به معنی تخریب غضروف مفصلی بوده که در هر مفصلی از بدن ممکن است به مرور زمان و با افزایش سن شروع شود. این فرایند فرسایشی معمولاً در افراد با سن بالا بروز می‌دهد اما ممکن است در بین افراد جوان‌تر نیز بسته به میزان فشار و یا به دلیل بروز آسیب قبلی در ناحیه، ایجاد شود.

در واقع در استئو آرتریت (آرتروز) غضروف پوشاننده استخوان کم‌کم سابیده و نازک می‌شود و در موارد شدید‌تر ممکن است قسمت‌هایی از غضروف که فاصله بین دو استخوان را تامین می‌کرده از بین برود و همین امر منجر به برخورد استخوان‌ها به هم و بروز درد شدید در فرد خواهد شد.

عوامل موثر در بروز آرتروز مچ پا

از جمله عواملی که احتمال بروز آرتروز را در مفصل زیاد می‌کنند می‌توان به چاقی زیاد، فاکتور سن، ژنتیک، سابقه آسیب قبلی به مفصل و استفاده بیش از حد از آن مفصل اشاره نمود.

علائم آرتروز مچ پا

معمولا علائم آرتروز مچ پا در افراد مختلف به اشکال گوناگون بروز می‌یابند. گاهی درد به مرور زمان در مفصل افزایش می‌یابد اگرچه ممکن است شروع علائم ناگهانی بروز یابد. دیگر علائم عبارت اند از درد مچ پا در حین حرکت، حساسیت و درد حین فشار به مفصل، ورم و گرما و قرمزی ناحیه، درد و ورم افزایش یافته در هنگام صبح یا پس از استراحت و سختی در راه رفتن.

تشخیص مفصل مچ پادارای ارتروز

تشخیص

پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست ماهر با معاینه بالینی ناحیه و طرح سوالاتی از بیمار در زمینه علائم او و حتی بررسی کفش بیمار و میزان ساییدگی (که ممکن است در یک طرف بیشتر ایجاد شده باشد) می‌تواند به تشخیص و افتراق علائم بیمار از دیگر عارضه‌های آن ناحیه دست یابد. از روش‌های دیگر موثر در شناسایی آرتروز انجام عکس رادیوگرافی ساده و حتما در حالت ایستاده است زیرا در این حالت میزان نزدیک شدن دو استخوان در شرایط طبیعی و واقعی نشان داده می‌شود. گاهی ممکن است برای افتراق استئوآرتریت با آرتریت روماتوئید پزشک متخصص با انجام آزمایش خون جهت شناسایی نوع التهاب مفصلی اقدام نماید.

درمان

در مراحل اولیه این عارضه، بدون نیاز به درمان‌های تهاجمی نظیر جراحی، می‌توان علائم بیمار را کنترل نموده و از پیشرفت آن جلوگیری نمود. از جمله عواملی که در بهبود مشکل موثر بوده تغییر سبک زندگی است که شامل کم کردن وزن در افراد با وزن بالا، کاهش فعالیت‌های سنگین که موجب افزایش درد بیمار می‌شود و تغییر ورزش‌هایی که ممکن است شرایط را دشوارتر کنند مانند دویدن و تنیس به ورزش‌های مناسب تر مانند شنا. همچنین استفاده از وسایل کمکی نظیر عصا و کفش‌های طبی می‌تواند در بهبود علائم موثر واقع شود.

ماساژدرمانی ارتروز مچ پا

به تشخیص پزشک از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای کاهش التهاب ایجاد شده می‌توان استفاده نمود. گاهی در موارد شدید ممکن است تزریق کورتون صورت گیرد که باید توجه داشته باشید کاهش درد توسط کورتون موقت بوده و تزریق مکرر آن موجب بروز عوارض متعدد در ناحیه می‌شود.

درمان فیزیوتراپی: از جمله درمان‌هایی که برای آرتروز مفاصل از جمله مچ پا موثر بوده انجام فیزیوتراپی می‌باشد. فیزیوتراپی به دلیل غیرتهاجمی و بی‌عارضه بودن  یکی از اصلی ترین روش‌های کاهش علائم و بهبود بیمار شناخته شده است. تمرین درمانی مناسب که توسط متخصصین فیزیوتراپی افق روشن در منطقه 2 به بیمار آموزش داده می‌شوند، طب سوزنی، لیزر درمانی، الکتروتراپی، تکارتراپی، مگنت و … از جمله روش‌هایی هستند که می‌توانند به بهبود علائمی مانند خشکی مفصل، درد، التهاب و تقویت عضلات و در نهایت بازگشت بیمار به زندگی قبلی  کمک به‌سزایی نمایند.

تمرین درمانی ارتروز مچ پا

امتیاز شما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *