سندروم دکرون

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

بررسی سندروم دکرون
فهرست مطالب

طبق گزارشات حدود 37 درصد جمعیت با سندروم دکرون یا تنوسینوویت دست و پنجه نرم می‌کنند. در زنان 3 تا 4 برابر بیشتر از مردان رخ می‌دهد و افراد بین 35 تا 55 سال بیشتر دچار سندرم دکرون خواهند شد. این سندرم در مادرانی که به تازگی فرزند خود را به دنیا آورده‌اند بیشتر دیده می‌شود. زیرا تغییرات هورمونی دوران بارداری ممکن است باعث التهاب تاندون شده باشد علاوه بر آن بغل کردن کودک برای شیر دادن و تعویض پوشک و مراقبت از او باعث فشار بیشتر روی ناحیه مچ دست خواهد شد و در نتیجه فرد با بلند کردن اجسام و انجام کارها با دست دچار درد خواهد شد.

در ادامه این مقاله از فیزیوتراپی افق روشن قصد داریم به سؤال‌های سندروم دکرون چیست؟ و درمان سندروم دکرون چگونه انجام می‌شود؟ پاسخ دهیم. پس از شما دعوت می‌کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

سندروم دکرون چیست؟

به التهاب تاندون‌های بازکننده و دورکننده‌ی شست، سندروم دکرون یا تنوسینوویت گفته می‌شود. این دو تاندون دورکننده‌ی شست (ابداکتور پولیسیس لانگوس) و باز کننده‌ی شست (اکستنسور پولیسیس برویس) که هر دو در یک غلاف از مفصل مچ به پشت شست منتقل شده‌اند. اگر براثر فشار این تاندون‌ها دچار التهاب شوند فضای عبور در این غلاف کم شده و حین حرکت شست، بیمار احساس ناراحتی می‌کند.

دلایل ایجاد سندرم دکرون

دلایل مختلفی باعث بروز عارضه سندروم دکرون می‌شود. در این قسمت می‌خواهیم این دلایل را مورد بررسی قرار دهیم.

  • انجام حرکات تکراری در مچ دست و انگشتان در فعالیت‌هایی مانند تایپ کردن، نواختن پیانو، لباس شستن
  • آسیب دیدگی‌های قبلی در ناحیه دست
  • باردار بودن (به دلیل تغییرات هورمونی)
  • روماتیسم مفصلی
علائم سندروم دکورون

علائم سندرم دکرون

با مشاهده علائم زیر بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کنید. زیرا احتمال درگیری شما با سندروم دکورون زیاد است.

  • درد وحساسیت به لمس در نزدیکی شست و محل اتصال مچ دست به شست
  • افزایش درد با حرکت شست، مشت کردن و حمل اشیاء
  • تورم در پشت شست و محل اتصال شست به مچ دست
  • شنیدن صدای تق‌تق حین حرکت شست
  • خشکی مفصل شست و محدودیت حرکتی

تشخیص سندرم دکرون

پزشک تست Finkelstein را از مچ بیمار می‌گیرد به این صورت که ابتدا فرد شست خود را خم کرده و با انگشتان دیگر آن را محکم می‌گیرد (یعنی چهار انگشت دیگر را روی شست خود خم می‌کند) در مرحله آخر از فرد خواسته می‌شود مچ دست خود را به سمت انگشت کوچک خم کند اگر دردی در ناحیه‌ی شست احساس شد احتمالاً فرد به سندرم De Quervain مبتلا است.

فیزیوتراپی سندروم دکرون در افق روشن

فیزیوتراپی سندروم دکرون

یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌های درمان غیرتهاجمی برای این عارضه، فیزیوتراپی است. برای موارد حاد افق روشن، فیزیوتراپی خوب در سعادت آباد تهران است که با استفاده از الکترو تراپی، اولتراسوند، لیزر تراپی و الکترو اکوپانچر به کاهش درد و التهاب اولیه کمک می‌کند. سپس می‌توان با انجام تمرین درمانی تقویتی و کششی باعث افزایش قدرت عضلات و انعطاف‌پذیری بیشتر ناحیه مچ دست شد. در موارد مزمن دستگاهی مانند شاک ویو و انجام Dry needling (سوزن خشک) و منوال تراپی (درمان دستی) می‌تواند موثر باشد و سرعت بهبود را افزایش می‌دهد.

طی درمان با فیزیوتراپی از بیمار خواسته می‌شود که از فشار به مچ و شست اجتناب کند و تمرینات را به طور مرتب انجام دهد. تزریق کورتیکو استروئیدها (کورتون) باعث کاهش التهاب ناحیه و برطرف شدن در خواهد شد اما به دلیل اینکه این روش اثرات منفی دیگری می‌تواند به همراه داشته باشد و عوارض آن زیاد است بهتر است فقط در مواردی که درمان به هیچ روش غیر تهاجمی دیگر پاسخ ندهد، انجام شود. پس از تزریق نیز باید از کارهایی که باعث تحریک تاندون می‌شود اجتناب کند.

اگر روش‌های فیزیوتراپی جواب ندهد بیمار در مرحله آخر باید عمل جراحی انجام دهد. جراحی شامل برش غلاف موجود روی دو تاندون ملتهب است با این کار فشار از روی تاندون‌ها برداشته می‌شود.

درمان سندروم دکورون در کلینیک فیزیوتراپی افق روشن

فرض کنید اگر 4 انگشت داشتید و انگشت شست شما کار نمی‌کرد چه اتفاقی می‌افتاد؟ بدون شک انجام برخی از فعالیت‌ها یا حمل اجسام برای شما سخت می‌شد. انجام حرکات تکراری در مچ دست، خیاطی، تایپ کردن یا حتی نواختن پیانو و همچنین بارداری و آسیب دیدگی قبلی در ناحیه مچ دست می‌تواند باعث بروز سندروم دکرون یا تنوسینوویت شود. روش‌های درمانی مختلفی برای این نوع درگیری وجود دارد.

اتل سندروم دکرون

افق روشن، بهترین فیزیوتراپی سعادت آباد که با استفاده از الکترو تراپی، اولتراسوند، لیزر تراپی و الکترو اکوپانچر به کاهش درد و التهاب و درمان این عارضه کمک می‌کند. برای رزرو نوبت می‌توانید با شماره 02188686800 تماس بگیرید. آیا شما تا به حال عارضه دکرون را تجربه کرده‌اید؟ نظرات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *