مشکلات ناشی از اختلالات دیسک در ناحیه توراسیک، ماهیتی شبیه به مشکلات دیسکهای گردنی و کمری دارند با این تفاوت که علائم ناشی از آن در این ناحیه با شیوع کمتری بروز پیدا میکنند. شایعترین محل بروز اختلالات دیسکی در ناحیه توراسیک در قسمت میانی این ناحیه بین مهرههای 8T و 12T میباشد که محل اتصال استخوانهای قفسه سینه و اولین مهره کمریست. اگرچه جراحیهای فتق دیسکهای این ناحیه فقط درصد بسیار کمی از همهی جراحیهای درمان فتق دیسک را شامل میشوند اما به دلیل احتمال ایجاد فشار بر نخاع از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
هنگامی که هسته داخلی دیسک از لایههای کلاژنی حلقه بیرونی دیسک بیرون میزند باعث ایجاد تحریک نخاع و ریشه عصب نخاعی مجاور میشود و فتق دیسک رخ میدهد. در صورتی که فتق دیسک به صورت مرکزی رخ دهد باعث بروز علائم فشار بر روی نخاع شده که شامل احساس ضعف در اندامهای تحتانی، احساس سوزش در پاها و در موارد پیشرفته اختلال در راه رفتن و کنترل ادرار و مدفوع و حتی فلج کامل در اندامهای تحتانی است. اگر فتق دیسک در خارج از خط وسط و به صورت طرفی رخ دهد با ایجاد فشار بر ریشه عصبی باعث ایجاد دردهای تیرکشنده در قفسه صدری میشود.
تعیین علت ابتلا به فتق دیسک توراسیک، قبل از اقدام به درمان و هر گونه علائم مرتبط با آن، بسیار ضروری و حائز اهمیت است. علل و دلایل ایجاد فتق دیسک توراسیک میتواند منتج از موارد زیر باشد:
- فتق دیسک توراسیک ناشی از مشکلات دژنراتیو
- فتق دیسک توراسیک ناشی از تروما (ضربه) ناگهانی
فتق دیسک توراسیک ناشی از بیماری دژنراتیو دیسک
بسیاری از فتقهای دیسک توراسیک بخاطر ساییدگی و پارگی تدریجی دیسک ایجاد میشوند که منجر به بیرون ریختن هسته دیسک و ایجاد فشار در فضای بیرونی میشود. علائم ابتلا به بیماری دژنراتیو دیسک که موجب فتق دیسک توراسیک میشود، معمولاً بین دهه چهارم و ششم زندگی فرد بروز میکند و این علائم معمولاً به تدریج ایجاد میشوند. در موارد فتق دیسک توراسیک ناشی از ابتلا به بیماری دژنراتیو دیسک، درد و دیگر علائم به صورت مزمن و حتی مدتها قبل از مراجعه بیمار به پزشک وجود دارند.