درد زانو

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

درمان درد زانو با فیزیوتراپی در افق روشن
فهرست مطالب

طبق بررسی‌ها بین 15 تا 20 درصد از کل مردان به زانو درد مبتلا هستند. زنان بیشتر از مردان زانو درد را تجربه می‌کنند که در خانم‌ها حدود 20 درصد است. راه رفتن زیاد، خم شدن، ایستادن طولانی مدت و حمل اجسام سنگین زانو درد را تشدید می‌کند. در این مقاله از فیزیوتراپی افق روشن قصد داریم به سوال های زانو درد چیست؟ و درمان زانو درد فوری چگونه انجام می‌شود؟ پاسخ دهیم. پس از شما دعوت می‌کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

زانو درد چیست؟

دردی که در ناحیه‌ی زانو ایجاد شود را knee pain می‌گویند که این درد می‌تواند به صورت شدید یا خفیف باشد. گاهی به علت داشتن بیماری شخص احساس درد چه در قسمت خارجی و چه در قسمت داخلی زانو می‌کند اما بعضی از این دردها ناشی از آسیب است که به فرد وارد می‌شود، حال این اسیب می‌تواند بر اثر تصادف و یا وارد شدن ضربه به زانو باشد. درد زانو می‌تواند به شکل‌های مختلف باشد، بعضی اوقات درد به صورت موقت است، این به این معناست که فرد به علت تصادف کردن و یا ورزش انجام دادن در یک لحظه دچار درد طاقت فرسایی در ناحیه زانو می‌شود، این نوع دردها را دردهای موقت و یا ناگهانی می‌گویند چون بیمار هیچ دردی در این ناحیه نداشته و به خاطر اتفاق ایجاد شده این درد شکل گرفته است.

یکی دیگر از دردها را می‌توان به صورت درد مزمن نام برد، بدین صورت که بیمار به طور مداوم و طولانی مدت احساس درد می‌کند و این موضوع در افراد مختلف به شکل‌های متفاوتی خود را نشان می‌دهد برای مثال ممکن است فردی در کل روز یک درد به طور پیوسته را حس کند ولی فردی در هنگام استراحت درد کمتر یا بیشتری را حس کند که تمام این موارد مربوط به نوع مشکلی است که بیمار دارد مثل افزایش وزن، آرتروز و … که به طور کامل در بخش‌های دیگر توضیح می‌دهیم.

علت زانو درد ناگهانی در زنان و مردان

علت زانو درد در هر فردی با توجه به جسم و فعالیت‌هایی که در طول شبانه روز انجام می‌دهد، متفاوت است. در این قسمت به شایع‌ترین علل این عارضه می‌پردازیم.

شکستگی

زانو از چند استخوان شامل فمور فیبولا، تیبیا و پتلا تشکیل شده است، استخوان کشکک زانو یا همان پتلا جزو مهم‌ترین استخوان هاست. به‌طور کلی استخوان به خاطر ساختار محکمی که دارد به راحتی در معرض شکستگی قرار نمی‌گیرد و استخوان کشکک چون در قسمت فوقانی زانو قرار دارد و وظیفه متصل کردن دیگر استخوان‌ها را بر عهده دارد به همین علت زمانی که شکستگی صورت می‌گیرد استخوان‌های ران تیبیا و پتلا بیشتر دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند.

شکستگی چگونه اتفاق می‌افتد

گاهی به علت تصادف و یا سقوط از ارتفاع ممکن است استخوان شکسته شود و بعضی مواقع به علت مبتلا بودن به پوکی استخوان، استخوان‌ها ضعیف شده و احتمال شکستگی افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که شدن شکستگی شدید باشد با توجه به دستور پزشک عمل جراحی صورت می‌گیرد اما اگر خیلی شدید نباشد ممکن است با انجام دادن جلسات فیزیوتراپی بهبودی خود را به‌دست بیاورند.

پارگی منیسک

منیسک از جنس غضروف است که حالت ضربه‌گیری دارد و محل قرارگیری آن بین استخوان فمور و تیبیا است و از فشار بیش‌از حد به زانو جلوگیری می‌کند. پارگی منیسک زمانی که اتفاق می‌افتد عملکرد طبیعی زانو مختل می‌شود، این نوع آسیب بر اثر پیچ‌خوردگی زانو و یا چرخاندن سریع آن به وجود می‌آید، علائمی مانند قفل کردن، درد در هنگام صاف کردن پا، خالی کردن زانو را ممکن است بیمار داشته باشد که این آسیب در ورزشکاران بیشتر دیده می‌شود.

آرتروز

آرتروز ممکن است در یک یا چند مفصل استخوان ایجاد شود، در این بیماری غضروف‌ها تخریب شده و باعث ساییدگی استخوان‌ها بر روی هم می‌شود، احساس ناراحتی و درد شدید و تورم در زانو ناشی از همین تخریب است. این بیماری اغلب در سالمندان و یا کسانی که اضافه وزن دارند دیده می‌شود، آرتروز انواع مختلفی دارد برای مثال آرتریت روماتوئید، نقرس، نقرس کاذب، استئوآرتریت و آرتریت عفونی می‌توانند عواملی باشند که بر زانو تاثیر می‌گذارند.

نقرس کاذب

این بیماری جزو رایج‌ترین آرتروز زانو محسوب می‌شود که معمولاً با بیماری نقرس اشتباه گرفته می‌شود اما در نقرس کاذب کریستال‌های پیدوفسفات کلسیم که یک نوع نمک است در مایعات زانو ایجاد می‌شود بر خلاف نقرس که کریستال‌های اسیداوریک در سلول‌های زانو یافت می‌شود. نقرس کاذب بیشتر مفصل زانو را درگیر می‌کند ولی نقرس عمدتاً انگشت شصت پا را درگیر کرده و گاهی ممکن است در زانو رخ بدهد.

آرتریت روماتوئید

یک بیماری اتوایمیون است و جزو بیماری‌های روماتیسمی نیز شمرده می‌شود در این اختلال بدن به مفاصل حمله می‌کند و مفاصل هردوطرف بدن را درگیر می‌کند و این بیماری چون مزمن است ممکن است در دراز مدت هیچ نشانه‌ای از خود بروز ندهد ولی در صورت بروز بیمار احساس درد در ناحیه زانو می‌کند.

بورسیت‌های زانو

بورسیت‌ها کیسه‌های کوچک حاوی مایع است که مانند بالشتک عمل می‌کند که باعث می‌شود تاندون‌ها و رباط‌ها به راحتی در مفصل زانو حرکت کنند، در صورت برخورد به زانو ممکن است این بورسیت‌ها خاصیت خود را از دست بدهند و باعث ایجاد التهاب شوند.

افزایش وزن

اضافه وزن باعث ایجاد فشار بر روی مفاصل زانو می‌شود و فشار بیش از حد باعث از بین رفتن مفصل می‌شود و بیمار در فعالیت‌های روزانه مثل پیاده‌روی، ایستادن بر روی پا، بالا و پایین رفتن از پله‌ها احساس درد می‌کند و این فشارها باعث می‌شود زانو در معرض استئو آرتریت قرار بگیرد.

علائم زانو درد

  1. داشتن درد
  2. تورم و قرمزی
  3. ناتوانی در ایستادن و صاف کردن زانو
  4. لنگ زدن
  5. ضعف و بی‌حسی
  6. قفل کردن زانو
  7. شنیدن صدا در هنگام حرکت زانو
  8. خشکی مفصل
  9. خالی کردن زانو
  10. فرم نامناسب استخوان
تشخیص زانو درد

تشخیص زانو درد

بیمار با مراجعه کردن به پزشک متخصص و بررسی علائم و شدت درد و معاینه در صورت نیاز درخواست رادیولوژی، آزمایش خون، MRI و نمونه برداری از مایع مفصلی می‌شود و بعد از مطالعه، اقدام به روش درمانی مناسب برای بهبودی بیمار انجام می‌دهند.

درمان زانو درد

درمان زانو با توجه به نوع آسیبی که فرد دارد با یکدیگر فرق می‌کند. پزشک برای درمان در بعضی مواقع اکتفا می‌کند، به تجویز استراحت و مصرف دارو و گاهی پیشنهاد به استفاده از رانو بند و کفش‌های طبی در مرحله‌ی بعدی نزریق و فیزیوتراپی و در شرایط حادتر جراحی تجویز می‌شود.

داروها

پزشک برای کاهش درد زانو گای دارو تجویز می‌کنند که این داروها عموماً مسکن‌های قوی، ضد التهاب و غضروف‌ساز هستند برای مثال داروهایی مثل استامینوفن، ایبوپروفن و ناپروکسن و پمادهای مسکن برای کاهش درد

تزریق‌ها

گاهی پپزشک پیشنهاد می‌کند که بیمار متناسب با درد خود تزریق انجام بدهد که این تزریق‌ها شامل تزریق اوزون، تزریق ژل، تزریق کورتیکو استروئید، تزریق پرولوتراپی و تزریق PRP می‌شود.

تمرین درمانی برای درد زانو

فیزیوتراپی

در مواقعی که بیمار دارای دردهای مزمن است که تنها با مصرف دارو رفع نمی‌شود و نیازی به جراحی هم نیست، پزشک تشخیص می‌دهد که فیزیوتراپی انجام شود افق روشن، بهترین کلینیک فوق تخصصی فیزیوتراپی در تهران است که با توجه به نوع آسیب پس از ارزیابی توسط فیزیوتراپیست با انجام دادن روش‌های مختلف مانند تحریک الکتریکی، لیزر پرتوان، تمرینات ورزشی باعث تقویت عضلات اطراف زانو و کاهش درد زانو می‌شوند.

در فیزیوتراپی با استفاده از جریان‌های اکتریکی تقویت و بهبودی عضلات چهارسر و همسترینگ صورت می‌گیرد و این موضوع کمک می‌کند شدت درد کاهش پیدا کند و از آسیب‌های جدی‌تر پیشگیری شود در صورت نیاز، استفاده از لیزر پرتوان می‌توان به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده کمک کرد. به‌طور کلی با انجام فیزیوتراپی، بیمار کاهش درد، تقویت عضله‌ها و بهبودی دامنه‌ی حرکتی را خواهد داشت.

جراحی برای زانو درد

پزشک در صورتی که نوع آسیب‌دیدگی شدید باشد جراحی پیشنهاد می‌دهد که شامل چند نوع است: جراحی آرتروسکوپی، استئوتومی، جراحی تعویض مفصل که گاهی تعویض به صورت جزئی و گاهی کامل است.

کمبود چه ویتامینی باعث زانو درد می‌شود؟

ویتامین‌ها جزو مواد ضروری برای بدن هستند که کمبود هر یک از آن‌ها باعث بروز مشکلات مختلف در بدن می‌شود. برای مثال کمبود برخی از ویتامین‌ها باعث صدا دادن مفاصل برخی از قسمت‌های بدن می‌شود.

ویتامین دی

کمبود جذب کافی کلسیم باعث تضعیف استخوان‌ها می‌شود. یکی از راهای جذب کلسیم مصرف ویتامین D است. ناکافی بودن این ویتامین در بدن باعث صدا دادن مفاصل می‌شود.

ویتامین سی

یکی از راه‌های تولید کلاژن در بدن توسط ویتامین سی انجام می‌شود. کلاژن جزو ماده‌های مهم در تاندون، رباط‌ها و استخوان‌ها است. کمبود ویتامین سی باعث ضعف در بافت‌ها، درد، تورم و صدا دادن مفاصل می‌شود.

ویتامین آ

ویتامین A برای رشد استخوان‌ها و تمایز سلولی در بدن لازم است. کمبود ویتامین آ در بدن باعث صدمه به بافت هم بند، درد و صدا دادن مفاصل می‌شود. دقت داشته باشید که استفاده بی رویه از مکمل‌های ویتامین A باعث بروز درد مجدد مفاصل می‌شود.

برای زانو درد چی خوبه بخوریم؟

رژیم غذایی مناسب می‌تواند به کاهش دردها در بدن کمک کند. برای مثال افرادی که با درد زانو دست و پنجه نرم می‌کنند بهتر است است مصرف غذاهای ضد التهابی مانند زنجبیل، زردچوبه، مواد غنی امگا 3 حاوی ماهی سالمون، شاه ماهی، روغن جگر ماهی و دانه‌های کتان را در اولویت برنامه غذایی خود قرار دهند. همچنین مصرف کلسیم و ویتامین دی مانند لبنیات و قارچ به کاهش درد، التهاب و تقویت استخوان‌ها کمک بسیاری خواهد کرد.

بهترین قرص برای زانو درد

از بهترین قرص‌ها برای زانو درد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. فقط این موضوع را در نظر داشته باشید که مصرف دارو باید تحت نظر پزشک باشد.

  • گاباپانتین
  • دیکلوفناک
  • استامینوفن
  • ناپروکسن
  • سلکوکسیب
  • پیروکسیکام
  • ملوکسیکام
  • ایندومتاسین
  • مفنامیک اسید
  • استامینوفن

زانو درد عصبی

نام دیگر زانو درد عصبی، روان تنی است که به دلیل عوامل روانی و عاطفی ایجاد می‌شود. استرس، اضطراب، افسردگی، ترومای قبلی و شوک عاطفی این نوع درد زانو را تشدید می‌کند.

افسردگی و زانو درد

شاید باور رابطه افسردگی و زانو درد برای برخی از افراد غیر ممکن باشد. اما باید بگوییم افسردگی، استرس و اضطراب باعث تنش عضلانی و در نتیجه منجر به این نوع درد می‌شود.

بررسی علت زانو درد در جوانی

زانو درد فقط مختص به بازه سنی 60 به بالا نیست. بلکه در سنین کم هم به دلیل برخی از آسیب‌ها و عوامل مختلف، افراد این عارضه را تجربه می‌کنند. در ادامه مقاله می‌خواهیم این عوامل را مورد بررسی قرار دهیم.

  • فعالیت و آسیب‌های ورزشی
  • اضافه وزن
  • وضعیت بدن در طول شبانه روز
  • کشیدگی و پارگی رباط‌های زانو
  • ساییدگی غضروف
  • آرتریت زانو

زانو درد در بارداری

در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی خانم‌ها احساس تهوع، خستگی، بدن درد و سرگیجه و استفراغ را تجربه می‌کنند. همچنین با انواع دردهایی در ناحیه کمر و زانو نیز مواجه می‌شوند. از شایع‌ترین دلیل زانو در در بارداری می‌توان به عوامل زیر اشاره کرد.

  • تغییرات هورمونی
  • افزایش وزن
  • فشار روی رگ‌ها
  • ایستادن و راه رفتن به مدت طولانی
  • کمبود کلسیم
  • جراحت و آسیب

تغییرات هورمونی، افزایش وزن و حمل نوزاد از عوامل مهم زانو درد بعد از زایمان نیز هستند.

زانو درد در پریودی

در زمان پریودی هورمون خانم‌ها دچار تغییر می‌شود. زانو درد یکی از تغییرات حاصل از دوره قاعدگی است. البته نگران این موضوع نباشید زیرا با بادکش و استفاده از مسکن می‌توانید درد را برای مدت زمان کوتاهی تسکین دهید.

علت زانو درد در چهل سالگی

با افزایش سن به دلیل تحلیل غضروف‌ها، کاهش فعالیت‌های فیزیکی و اضافه وزن زانو درد در سن چهل سالگی دور از تصور نیست. اما خوشبختانه روش‌های بسیاری مانند استفاده از کمپرس یخ، کفش‌های مناسب، کاهش وزن و فیزیوتراپی برای زانو درد وجود دارد.

فیزیوتراپی برای زانو درد در افق روشن

درد زانو گاهی اوقات به قدری زیاد است که تحملش برای فرد و انجام فعالیت‌های روزانه طاقت فرسا است. افق روشن، بهترین فیزیوتراپی در سعادت آباد تهران است که با استفاده از جریان‌های الکتریکی تقویت و بهبودی عضلات چهارسر و همسترینگ را انجام می‌دهد. انجام این کار شدت درد را کاهش می‌دهد. استفاده از لیزر پرتوان نیز به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند. برای رزرو نوبت با شماره 02188686800 تماس بگیرید. سوالات خود را با فیزیوتراپی افق روشن به اشتراک بگذارید زیرا متخصصین در اولین فرصت پاسخ خواهند داد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *