متاتارسالژیا

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

متاتارسالژیا
فهرست مطالب

به استخوان‌هایی که در کف‌ پا هستند و مچ را به انگشتان وصل می‌کنند، متاتارس می‌گویند. از بین این استخوان‌ها، اعصاب ریزبین استخوانی عبور می‌کند. اگر به هر دلیلی سر استخوان‌ها به هم فشار بیاورد و باعث فشار روی این اعصاب شود، درد و احساس سوزن سوزن شدن در برجستگی کف پا و در نزدیکی انگشتان احساس می‌شود که به آن متاتارسالژیا می‌گویند. این درد از شایع‌ترین مشکلات کف پا محسوب می‌شود که با پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند و نوک تیز بیشتر بروز می‌کند.

دلایل ایجاد متاتارسالژیا شامل حرکات تکراری و ضربه‌ای به کف پا مانند دوندگان و ورزشکارانی که جهش‌های مکرر دارند، قوس بیش‌از‌حد کف پا، خشکی مفصل مچ پا و تاندون آشیل، اختلال و بدشکلی انگشتان پا مثل انگشت چکشی و هالوکس والگوس و یا جراحی آن، شکستگی‌های استرسی متاتارس، نوروم مورتون (تومور خوش خیم در مسیر اعصاب کف پا)، وزن زیاد، استفاده از کفش‌های پاشنه بلند و نوک تیز، دیابت و آرتریت هستند.

علائم متاتارسالژیا شامل درد در زیر پنجه که با راه رفتن و ایستادن و دویدن بیشتر خواهد شد، سوزش و درد تیر کشنده، احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی، احساس وجود سنگ ریزه یا شن در کفش می‌باشند.

تمرین درمانی متاتارسالژیا

برای درمان استفاده از کفی مخصوص متاتارسالژیا و کفش طبی، عدم استفاده از کفش پاشنه بلند و نوک تیز توصیه می‌شوند، استفاده از کمپرس یخ روی ناحیه جهت کاهش درد و التهاب، کاهش وزن و دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی توصیه می‌شوند.

درمان فیزیوتراپی با هدف جهت کاهش درد و التهاب و ترمیم اعصاب آسیب دیده با استفاده از دستگاه‌هایی مانند لیزر و مگنت و آموزش تمرینات کششی و تقویتی برای مچ و کف پا توسط فیزیوتراپیست انجام می‌شود.

معمولا با انجام درمان‌های غیر تهاجمی و تغییر سبک زندگی بیمار علائم بهبود می‌یابد و کمتر احتمال عمل جراحی وجود دارد اما اگر عارضه با انجام چنین روش‌هایی برطرف نشد، عمل جراحی جهت اصلاح وضعیت متاتارس‌ها و یا از بین بردن عصب گیر افتاده انجام می‌گیرد.

امتیاز شما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *