درد آرنج

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

درد آرنج
فهرست مطالب

آرنج مفصلی است که در آن دو استخوان به نام اولنا و رادیوس از پایین و استخوان بازو از بالا به‌هم می‌پیوندند. انتهای هر استخوان دارای غضروف است که کمک می‌کند تا حرکت کنند و ضربات را جذب کنند. استخوان‌های مفصل آرنج توسط بافت‌های سختی به نام (لیگامان‌ها) در محل خود قرار گرفته و به‌وسیله تاندون‌ها به ماهیچه‌ها متصل‌اند بازو بتواند در جهات مختلفی حرکت کند.

آرنج مفصلی است که فرد با استفاده از آن می‌تواند اجسام را بلند کند،پایین بیاورد و یا دستش را به داخل یا خارج بچرخاند.

درد آرنج می‌تواند در اثر علل استخوانی و یا تاندونی-عضلانی ایجاد شود که معمولا در ناحیه آرنج شدت درد زیاد نیست و در اکثر موارد به آن توجه نمی‌شود و یا فراموش می‌شود، در حالی که اهمیت زیادی دارد.

آرتروز آرنج

معمولا با افزایش سن و با وجود آسیب‌دیدگی قبلی در آرنج که باعث ایجاد ساییدگی یا فرسودگی در مفصل می‌شود، ممکن است آرتروز پدید آید. دراثر فرسوده شدن و یا پارگی غضروف موجود بین استخوان‌های مفصل، استخوان‌ها برروی یکدیگر ساییده خواهند شد که در این حالت آرتروز مفصل ایجاد می‌شود. تخریب غضروف بین استخوان‌ها حرکت مفصل را محدود و دردناک خواهد کرد.

شکستگی آرنج

شکستگی آرنج نیز، از آسیب‌دیدگی‌هایی است که ممکن است دراثر ضربات،تصادفات و یا زمین خوردن، در بخش‌های مختلف اتفاق بیفتد.

کشیدگی و پارگی رباط

کشیدگی یا پارگی رباط می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که در این حالت شدت آسیب‌دیدگی بستگی به مقدار آسیب وارد شده به یک رباط خاص (پارگی جزئی یا کامل) و تعداد رباط آسیب‌دیده دارد.معمولا پارگی یا کشیدگی رباط‌ها به علت فشرده شدن یا کشیدگی بیش‌از حد آرنج می‌باشد.

بیماری آرنج تنیس‌بازان

آرنج تنیس بازان (اپی‌کندلیت جانبی) یک بیماری التهابی است که در اثر استفاده بیش‌از حد از آرنج ایجاد می‌شود و در پی آن بیمار دچار درد و التهاب می‌گردد. همچنین هرگونه صدمه‌ای به تاندون‌ها در نقطه اتصالشان به استخوان جانبی مفصل آرنج نیز می‌تواند منجر به بروز این بیماری شود.

بیماری آرنج گلف بازان

آرنج گلف بازان (اپی‌کندلیت داخلی) در اثر آسیب به ماهیچه‌های خم‌کننده مچ دست و انگشتان ایجاد می‌شود. محل این آسیب یک برآمدگی استخوانی در داخل آرنج است که تاندون ماهیچه‌ها به آن متصل می‌گردد. در این بیماران گرفتن اشیاء یا خم کردن مچ دست و انگشتان دردناک است.

بورسیت مفصل آرنج

در این بیماری بورس در اطراف مفصل آرنج ملتهب و یا تحریک می‌شود. هنگامی که بورس‌ها (کیسه‌های پر از مایع سینوویال که بین استخوان و بافت‌هایی مانند تاندون‌ها قرار دارند)تحریک شوند، ممکن است دچار التهاب گردند که به آن بورسیت می‌گویند. در بورسیت بافت‌های نرم مفصل دچار التهاب شده و علائمی چون درد و تورم در مفصل پدید خواهد آمد.

عفونت مفصل آرنج

در وضعیت آرتریت سپتیک که در آن بدن توسط میکروارگانیسم‌ها تحت حمله قرار می‌گیرد و منجر به التهاب در مفصل و در نتیجه عفونت می‌شود.

سندرم تونل رادیال

در این سندرم عصب رادیال حین عبور از تونل رادیال تحت فشار قرار می‌گیرد و موجب درد در سطح خارجی آرنج و ضعف عضلانی ساعد می‌شود.

سندرم تونل کوبیتال

این سندرم در اثر فشار بیش‌ از اندازه روی عصب اولنار که زیر آرنج قرار دارد، ایجاد می‌شود که این امر منجر به ایجاد علائمی چون بی‌حسی،گزگز و درد در ناحیه آرنج، ساعد و دست می‌شود. سندرم تونل کوبیتال نوعی نوروپاتی است که فشردگی عصب اولنار نیز نامیده می‌شود.

استئوکندریت دیسکان

در این عارضه که معمولا در کودکان و نوجوانان شایع است، بخشی از استخوان و غضروف از محل آسیب‌دیده جدا شده و حین فعالیت ایجاد درد می‌کند. این آسیب بیشتر در زانو رویت می‌شود اما در آرنج نیز ممکن است رخ‌دهد.

نقرس

این بیماری یک نوع آرتروز است که در اثر رسوب کردن اسیداوریک به‌صورت کریستال در بافت‌های بدن ایجاد می‌شود. تشکیل این کریستال‌ها در آرنج می‌تواند بسیار دردناک باشد.

لوپوس

در این بیماری بخش‌های سالم بدن مورد حمله سیستم ایمنی بدن قرار می‌گیرد که اغلب دست و پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد اما ممکن است آرنج را نیز درگیر کند.

بیماری لایم

ناقل این بیماری حشره کنه است که درصورت عدم درمان به‌موقع باعث بروز مشکلات جدی می‌شود.

علائم درد آرنج

  • درد در ساعد
  • احساس خشکی و گرفتگی صبحگاهی آرنج همراه با درد مداوم
  • التهاب و حساسیت در لمس، در قسمت خارجی استخوان آرنج
  • تشدید درد هنگام نگه داشتن اشیاء یا مشت کردن دست

چه زمانی به دکترمراجعه کنیم؟

  • مشاهده تغییر شکل در مفصل آرنج
  • درد شدید یا مداوم
  • عدم توانایی حمل اشیاء و یا حرکت دادن بازو
  • دردی که در شب یا هنگام استراحت رخ می‌دهد
  • تورم و کبودی خیلی زیاد در اطراف مفصل
  • نشانه‌های عفونت مانند تب،قرمزی و…

تشخیص درد آرنج

در ابتدا پزشک با ارزیابی سابقه پزشکی شخص و انجام معاینه بالینی سعی در تشخیص بیماری دارد، با این حال گاهی نیز ممکن است نیاز به تصویر برداری برای رد تشخیص شکستگی باشد. پزشک ابتدا در مورد زمان دقیق شروع درد، نوع و دفعات ورزش، این‌که آیا فرد اخیرا ضربه دیده است یا زمین خورده است و همچنین در خصوص فعالیت‌های شغلی بیمار سوال می‌کند. همچنین او در مورد علائمی مانند تب (نشانه عفونت) تورم (نشانه التهاب) و بی‌حسی یا گزگز (نشانه درگیری عصب) از بیمار سوال می‌پرسد. سپس در صورتی که همچنان نسبت به تشخیص مطمئن نبود، نیاز به عکس‌برداری رادیولوژی، اسکن MRI،آزمایش آرتروگرافی و یا نمونه‌برداری از مایع داخل مفصل آرنج می‌باشد.

لیزردرمانی درد ارنج

درمان درد آرنج

روش درمان درد آرنج کاملا وابسته به علت دقیق ایجاد آسیب می‌باشد.

  • اولین اقدام در خصوص درمان درد،اجتناب از انجام کارهای تحریک کننده آرنج و اصلاح فعالیت‌ها می‌باشد.
  • سرمادرمانی: به منظور کاهش التهاب جانبی و داخلی در مفصل یک کیسه یخ را روی ناحیه قرار داده و ماساژ دهید، این کار به بهبود عملکرد مفصل نیز کمک می‌کند.
  • بستن آرنج: محدود شدن حرکت آرنج به عضلات و بافت‌ها فرصت ترمیم سریع‌تر را می‌دهد، همچنین این راهکار به تسکین درد و سوزش آرنج کمک زیادی می‌کند.
  • دارودرمانی: ممکن است طی دوره‌ی درمان پزشک تشخیص دهد که فرد باید از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی استفاده کند.
  • تزریق: اگر درمان‌های ساده‌تر کارساز نباشند، ممکن است پزشک برای بیمار تزریق کورتیگواستروئیدها، پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و یا اوزون را تجویز کند که هرکدام به نوبه خود تاثیرگذار خواهند بود.
  • فیزیوتراپی: انجام دوره درمان فیزیوتراپی در تسریع فرایند بهبود درد آرنج بسیار مهم است. فیزیوتراپی افق روشن دارای مجهزترین دستگاه ها در سعادت اباد برای درد آرنج شامل روش‌های درمانی زیر می‌باشد:
    • لیزردرمانی: درمان با لیزر پرتوان یک درمان غیرتهاجمی و بدون عوارض جانبی برای درمان درد آرنج می‌باشد که از مدالیته‌های پرکاربرد در کلینیک‌های فیزیوتراپی است.
    • الکتروتراپی: در این مدالیته برای بهبود درد از پالس‌های الکتریکی کمک می‌گیرند.
    • شاک‌ویوتراپی: شاک‌ویوتراپی نوعی روش درمانی نوین برای رفع درد آرنج می‌باشد که فرایند ترمیم و را تحریک می‌نماید و با مسدود کردن سیگنال‌های درد به‌صورت سریع و البته موثر علائم درد بیمار را کاهش خواهد داد.
    • ماساژ بافت نرم
    • اولتراسوندتراپی
    • حرکت درمانی
    • تمرینات خاص درمانی
  • عمل جراحی: در بعضی موارد که درمان‌های نام برده شده موثر واقع نشدند لازم است تا درمان به‌صورت جراحی صورت گیرد که بسته به تشخیص پزشک جراحی ممکن است به‌صورت باز یا به شکل آرتروسکوپی صورت گیرد.

تمرین در آب جهت بهبود مفصل آرنج

امتیاز شما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *