شانه درد

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

فیزیوتراپی برای شانه درد در کلینیک افق روشن
فهرست مطالب

آیا تابه‌حال بعد از انجام فعالیت فیزیکی زیاد در قسمت شانه خود احساس درد کرده‌اید؟ اگر این درد به‌صورت موقت باشد به احتمال زیاد به علت فشار کاری زیاد است. اما اگر فرد پیوسته این درد را حس کند بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کند. طبق بررسی‌ها در زمان نگارش این مقاله حدود 37.8 نفر در هر 1000 نفر با عارضه شانه درد دست و پنجه نرم می‌کنند. در این مقاله از افق روشن، کلینیک فیزیوتراپی تهران قصد داریم به سوال شانه درد نشانه چیست؟ پاسخ دهیم. همچنین می‌خواهیم درمان شانه درد را مورد بررسی قرار دهیم. پس از شما همراهان عزیز دعوت می‌کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.  

بررسی آناتومی مفصل شانه

شانه در واقع مجموع چندین مفصل است و با تاندون‌ها و عضلات پوشیده‎‌‎‎ شده ‌است. این مفاصل باعث حرکت بازو می‌شوند مانند بردن دست پشت کمر و یا پرتاب توپ. مفصل شانه شامل چه استخوان‌هایی است؟ شانه از سه استخوان بازو، تیغه شانه (کتف) و استخوان ترقوه تشکیل‌ شده‌ است. در شانه حفره‌ای به نام گلنوئید وجود دارد که سر استخوان بازو در این فرو رفتگی قرار می‌گیرد. در لبه‌ی حفره‌ی گلنوئید، غضروفی به نام لبروم وجود دارد.

 لبروم نقش افزایش ثبات و جلوگیری از نیمه ‌دررفتگی مفصل شانه را ایفا می‌کند. مفصل شانه توسط غشای چین‌داری احاطه‌ شده‌ است که در کنار شکل گوی و کاسه‌ای مفصل، اجازه‌ی حرکت به جهات مختلف را به مفصل خواهد داد. همچنین بورس‌هایی (کیسه‌های حاوی مایع مفصلی) در مفصل شانه وجود دارند و نقش آن‌ها تسهیل حرکت و جلوگیری از سایش استخوان‌ها به ‌یکدیگر‌ هستند.

درد شانه‌ها

مفصل شانه به دلیل حرکات وسیعی که در جهات مختلف دارد و نقش بسیار مهمی که در فعالیت‌های فرد ایفا می‌کند، ممکن‌ است تحت‌ تأثیر فشار‌های خارجی یا حرکات تکراری و اشتباه دچار اختلالاتی در عملکرد خود شود. مهم‌ترین نشانه‌ی مشکل در شانه، بروز درد است. درد انواع مختلفی دارد که هر کدام می‌تواند نمایانگر وجود عارضه‌ی خاصی در مفصل باشد.

 درد‌های مفصل شانه می‌تواند به‌صورت سوزش (درد عصبی)، درد مبهم (در استخوان‌ها یا مفاصل)، درد پس از فعالیت (مشکلات عضلانی) و یا تیر کشیدن (کشیده شدن ساختار‌ها بر روی یکدیگر) باشد. بنابراین مشخص شدن نوع درد می‌تواند در تشخیص دقیق عارضه کمک‌کننده‌ باشد. علت درد شانه‌ها در زنان و مردان تفاوتی ندارد. به طور کلی درد‌های شانه به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

  • شکستگی‌ها و در‌رفتگی‌ها
  • بیماری‌های شانه
آناتومی مفصل شانه

در‌رفتگی شانه

در‌رفتگی شانه از شایع‌ترین در‌رفتگی‌های مفصلی است که در اکثر موارد، قدامی و به ندرت خلفی است. در حالت در‌رفتگی قدامی، شانه از حالت گردی طبیعی خارج می‌شود و انتهای شانه تیز می‌شود. در این حالت حرکت شانه و بازو کاملا محدود و دردناک است. اگر دررفتگی شانه به‌موقع و به صورت صحیح درمان‌ نشود، ممکن ‌است به‌صورت مکرر رخ‌ دهد و به‌مرور زمان موجب بی‌ثباتی مفصل شانه شود. دررفتگی مکرر شانه در افراد جوان‌تر (کمتر از 40 سال) شایع‌تر است.

شکستگی مفصل شانه

درصورتی که قطعه شکسته ‌شده جابه‌جا نشده ‌باشد، یک دوره بی‌حرکتی کامل برای جوش‌خوردن استخوان توصیه ‌می‌شود، اما اگر قطعات شکسته جا‌به‌جا شده ‌باشد، پزشک متخصص زیر بیهوشی، قطعات شکسته را در کنار هم فیکس‌ می‌کند، که گاهی نیز ممکن ‌است در این شرایط جراحی باز و استفاده از پیچ و پلاک جهت فیکس‌کردن استخوان‌های شکسته انجام شود.

آرتریت روماتوئید شانه

آرتریت شانه در اثر پارگی، ساییدگی و التهاب غضروف و مفاصل بروز می‌کند که فقط روی مفاصل اثر‌گذار نیست بلکه ممکن‌ است روی ساختار‌های دیگر مانند: عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها هم تأثیر داشته‌ باشد.

شانه یخ زده یا کپسولیت چسبنده

این عارضه که در خانم‌ها شایع‌تر است و اغلب در افراد بین 50 تا 60 سال دیده می‌شود. شانه منجمد به حالتی گفته ‌می‌شود که حرکت مفصل شانه در همه‌ یا برخی از جهات محدود و موجب بروز درد می‌شود. اولین حرکتی که در این عارضه محدود می‌شود، چرخش شانه به سمت داخل است. بیماری‌های زمینه‌ای مانند جراحی قلب و مغز، بیماری‌های مربوط به دیسک گردن و دیابت می‌توانند در بروز این بیماری نقش داشته‌ باشند.

تاندونیت یا التهاب تاندون

تاندونیت‌ها نتیجه التهاب در تاندون است که حاد یا مزمن هستند. فعالیت‌هایی که حین کار و ورزش از بالای سر انجام می‌شوند (مانند پرتاب توپ با قدرت زیاد) باعث بروز تاندونیت شانه می‌گردند. بیماری‌های تخریبی مانند آرتریت که به مرور زمان و با افزایش سن رخ می‌دهند می‌توانند منجر به نوع مزمن تاندونیت شوند.

روش تشخیص درد شانه

در ابتدا پزشک متخصص برای تشخیص علت درد، بیمار را به دقت ارزیابی و سوابق پزشکی وی را به طور کامل بررسی‌ خواهد کرد. او در مورد زمان و چگونگی آغاز درد، سابقه‌ی درد یا آسیب قبلی مشابه و نحوه‌ی درمان آن از بیمار سؤال ‌می‌پرسد. سپس برای تشخیص دقیق‌تر پزشک طی معاینات بالینی طیف حرکتی و قدرت شانه همچنین شکل ظاهری مفصل را از تورم و کبودی بررسی خواهد کرد. پزشک شاید برای تشخیص از آزمایشات تشخیصی مانند عکس رادیولوژی، MRI، سی‌تی‌اسکن، نوار عصب عضله EMG ، آرتروگرافی و یا آرتروسکوپی کمک ‌بگیرد.

درمان شانه در کلینیک فوق تخصصی فیزیوتراپی افق روشن

درمان شانه درد

این روزها زیاد در مورد درمان شانه درد در خانه صحبت می‌شود. اما باید بگوییم برای رفع کامل هر عارضه‌ای بهتر است به پزشک مربوطه مراجعه کنید. در صورت نیاز پزشک جلسات فیزیوتراپی را تجویز می‌کند که بدون شک استفاده از این راه درمان را سریع‌تر می‌کند.

سرما درمانی

استفاده از کمپرس آب سرد (کیسه یخ) در محل آسیب باعث کاهش درد و التهاب می‌شود که باید روی موضع حرکت داده ‌شود )چون قراردادن طولانی ‌مدت یخ به‌صورت ثابت باعث سوختن پوست می‌شود.( همچنین باعث کاهش تولید اسید لاکتیک شده که می‌تواند درد و حساسیت عضله را کاهش دهد.

گرما درمانی

اگر درد شانه با سرما درمانی در 72 ساعت اول بهبود نیافت، می‌توانید از روش گرما درمانی استفاده کنید که باعث افزایش جریان خون در محل آسیب می‌شود که به مراتب کاهش گرفتگی و درد را به‌همراه ‌دارد.

استراحت و ثابت نگه داشتن شانه

گاهی اوقات بهترین روش برای کاهش درد و التهاب شانه ثابت‌ نگه‌داشتن عضو مربوطه است که این بی‌حرکتی باعث‌ رفع درد در سریع ترین زمان ممکن می شود. شما می‌توانید برای ثابت نگه‌داشتن از بانداژ ارتجاعی استفاده‌کنید که باعث کاهش ورم نیز می‌شود.

دارو درمانی

مصرف داروهایی مثل استامینوفن و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین برای کاهش درد و التهاب امکان‌پذیر است. این داروها را باید با تجویز پزشک مصرف کرد و نباید به‌مدت طولانی‌تر از 7 تا 10 روز بدون مشورت با پزشک ادامه داد. گاهی اوقات نیاز به تجویز داروهای قوی‌تر (مثل سلبرکس) است و در صورتی که علت درد شانه وجود عفونت در مفصل باشد، می‌توان از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده‌ کرد. درصورت عدم اثربخشی، از انواع تزریقی این داروها (داخل وریدی) برای بیمار استفاده‌ می‌شود.

فیزیوتراپی شانه درد در کلینیک افق روشن در سعادت آباد تهران

فیزیوتراپی درد شانه

فیزیوتراپی از درمان‌های موثر در درمان درد شانه است که از مدالیته‌های مختلف آن در درمان انواع دردهای شانه بهره‌گیری می‌شود. افق روشن کلینیک فیزیوتراپی تهران در محدوده سعادت آباد است که جدیدترین دستگاه ها را برای فیزیوتراپی تاندون شانه مورد استفاده قرار می دهد.

الکتروتراپی: الکتروتراپی با استفاده از جریان الکتریکی برق صورت ‌می‌گیرد. این روش، تنها قسمتی از بدن که دچار درد هست را مورد هدف قرار داده و از این طریق به کاهش درد کمک ‌می‌کند که با استفاده از امواج صوتی، الکترومغناطیسی و جریان الکتریکی اعصاب موضع را تحریک‌ می‌کند. همین امر باعث تسکین درد خواهد شد. الکتروتراپی راهکاری موثر در تسکین دردهای اسکلتی – عضلانی و عصبی است.

  • لیزر: به‌کمک لیزردرمانی در بهترین فیزیوتراپی سعادت اباد (افق روشن) می‌توان درد شانه را کاهش ‌داد و حتی از بین برد. به این ترتیب فشار وارد شده بر ریشه‌های عصبی را کاهش‌داد.
  • شاک‌ویو تراپی: مزایای این روش، کاهش درد و بازیابی تحریک بدن است و سرعت روند بهبود را افزایش خواهد داد.
  • منوال تراپی شانه: منوال تراپی شانه یک نوع درمان دستی در فیزیوتراپی محسوب می‌شود که متخصص به کمک تکنیک، دانش و تجربه خود به کاهش درد، تنش، تحرک مفاصل و عضلات کمک می‌کند.
  • سوزن خشک (Dry needling): سوزن خشک برای شانه درد یک روش جدید و مدرن است که در فیزیوتراپی به کمک سوزن‌های نازک به رفع، گرفتگی‌های عضلانی و کاهش درد کمک بسیاری می‌کند.

تزریق کورتیزون

تزریق کورتیزون‌ها می‌تواند برای درمان بعضی از موارد شانه درد (مثل التهاب بورس‌ها یا تاندون‌ها) مورد‌استفاده قرار گیرد. توجه داشته ‌باشید تزریق کورتیزون پس از مدتی عوارضی از جمله تضعیف و آسیب به بافت‌ها و تاندون‌ها را با خود به همراه دارد.

ترزیق پی آر پی شانه

تزریق PRP شانه یکی از درمان‌های کم تهاجمی است که برای آسیب‌های عضلانی، رباط‌ها و تاندون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در روش پی آر پی باید مقداری از خون فرد را داشته باشیم. سپس مواد تشکیل دهنده خون در یک پروسه خاصی از یکدیگر جدا شده و پلاسمای غنی شده توسط تزریق دوباره به ماهیچه و تاندون‌ها برمی‌گردد.

جراحی

اگرچه نادر است اما اگر درد بیمار شدید باشد، پزشک ممکن‌ است برای بیمار جراحی را تشخیص‌دهد. طبق نظر جراحان اورتوپد آمریکا، 90 درصد افراد مبتلا به درد شانه به گزینه‌های درمانی غیرتهاجمی‌تر مانند استراحت و فیزیوتراپی پاسخ ‌می‌دهند.

آیا درد شانه به اعصاب ربط دارد

آیا درد شانه به اعصاب ربط دارد؟ سوالی است که ذهن اکثر بیماران را به خود مشغول می‌کند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. استرس، اضطراب، افسردگی و احساسات منفی از علت‌های مهم شانه درد و گردن درد است. افرادی که سابقه اختلالات عصبی دارند ممکن است نسبت به افراد دیگر بیشتر با شانه درد دست و پنجه نرم کنند.

علت درد شانه راست و بازو

یکی از علت‌ها مهم درد شانه راست و بازو پارگی یا گیر افتادگی تاندون است. متحرک‌ترین مفصل بدن شانه است پس آسیب پذیری بیشتری نسبت به دیگر اندام‌ها دارد. اگر ساییدگی مفصل شانه افزایش پیدا کند این درد به بازو نیز سرایت پیدا می‌کند. همچنین فشار و درد روی بازو در اطراف مفاصل شانه نیز تاثیر گذار است. اگر بخواهیم در یک جمع بندی به علت درد شانه راست و بازو بپردازیم باید بگوییم مشکل اصلی مربوط به روتاتور کاف می‌باشد.

فیزیوتراپی شانه درد در کلینیک افق روشن سعادت آباد

گاهی اوقات آن قدر فشار کار و فعالیت‌های بدنی از جمله استفاده از دست و شانه‌ها به قدری افزایش پیدا می‌کند که بعد از چند روز استراحت درد رفع نمی‌شود. اگر در شانه خود سوزش یا درد را حس می‌کنید برای درمان به یک متخصص مراجعه کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم درمان شانه درد در خانه را کنار بگذارید و از راه‌های جدیدتری از جمله فیزیوتراپی استفاده کنید. افق روشن، بهترین فیزیوتراپی تهران است که با مجهزترین دستگاه‌ها  و به روزترین تکنیک ها مراجعه کنندگان خود را معالجه می‌کند. برای اطلاع از هزینه هر جلسه فیزیوتراپی شانه می‌توانید با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید. آیا شانه درد را تجربه کرده‌اید؟ برای درمان چه اقداماتی انجام داده‌اید؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *