آسیب رباط انگشتان

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

آسیب رباط انگشتان دست
فهرست مطالب

تا به حال حین انجام کار ناخواسته انگشتان دستان به سمت عقب برگشته است؟ اگر شدت این برگشت زیاد باشد رباط یا لیگامان‌های انگشت دست پاره می‌شود. این اتفاق در بسیاری از فعالیت‌های ورزشی مانند والیبال که از انگشتان دست خود استفاده می‌کنند، اتفاق می‌افتد. پیچ خوردن و دررفتگی نیز می‌تواند باعث بروز پارگی رباط انگشتان شود. در این مقاله از فیزیوتراپی افق روشن قصد داریم به سوال های رباط انگشت دست چیست؟ و درمان پارگی رباط انگشت دست چگونه انجام می‌شود؟ پاسخ دهیم. با خواندن این مقاله راه‌های پشگیری و درمان این عارضه را خواهید آموخت. پس از شما دعوت می‌کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

بررسی آناتومی رباط انگشت دست

رباط یا لیگامان‌ها بافت بسیار سخت و انعطاف پذیری هستند که دو استخوان را در دو طرف مفصل به هم وصل می‌کنند و وظیفه آن‌ها ایجاد پایداری در مفصل و هدایت مفصل به مسیر درست در حین حرکت می‌باشد.

کف دست شامل 5 استخوان بلند به نام متاکارپ است که هر یک از این استخوان‌ها در سرانتهایی خود به استخوان‌های انگشتان وصل می‌شود. به غیر از انگشت شست که شامل 2 استخوان است. بقیه انگشتان دست شامل سه استخوان به نام فالانکس (phalanx) هستند. 2 استخوان مفصل بین استخوان فالانکس و متاکارپ به نام متاکارپو فالانژیال (metacarpophalangeal) و مفصل بین فالانکس اول و دوم (proximal Interphalangeal) و مفصل بین فالانکس دوم و سوم (Distal Interphalangeal) نامیده می‌شود.

قسمت جلویی مفصل انگشتان رباطی به نام صفحه‌ی کفی (volar plate) وجود دارد که وظیفه آن جلوگیری از برگشتن بیش از حد انگشت به عقب (hyper extension) است. در دو طرف مفاصل بین انگشتان (Inter phalangeal) رباط جانبی (collateral ligament) وجود دارد که مانع از حرکت مفصل به طرفین می‌شوند. به همین دلیل مفاصل بین انگشتان فقط حرکت خم و راست (مفصل لولایی) را انجام می‌دهند. اگر حرکت ناگهانی و شدیدی خلاف جهت قرارگیری رباط در مفصل ایجاد شود باعث کشیدگی و یا پارگی رباط خواهد شد.

بررسی آناتومی رباط انگشت دست

 

دلایل ایجاد آسیب رباط انگشتان

دلایل مختلفی برای ایجاد آسیب به رباط انگشتان دست وجود دارد. این موارد عبارتنداز:

  • برگشت شدید انگشت دست به عقب بخصوص در ورزش مانند والیبال (آسیب به رباط ولار)
  • کج شدن انگشت به طرفین (آسیب به رباط جانبی)
  • پیچ خوردن انگشت
  • در رفتگی انگشت

اگر به واسطه‌ی فشار رباط صفحه ولار دچار کشیدگی شدید شود ممکن است فقط خود رباط دچار پارگی شود اما گاهی نیروی وارده به قدری زیاد است که یک تکه از استخوان وسطی انگشت کنده می‌شود. اگر تکه کنده شده کوچک باشد مشکل زیادی پیش نمی‌آید اما اگر اگر تکه بزرگی جدا شود، پزشک توسط عمل جراحی آن قطعه را به محل قبلی بازگردانده و فیکس می‌کند.

علائم پارگی رباط انگشت دست

اگر علائم زیر را در ناحیه انگشتان دست خود احساس کردید، سریعاً به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

  • تورم و درد در مفصل انگشت
  • محدودیت حرکتی و عدم توانایی بیمار در خم کردن انگشت
  • حساسیت به لمس
  • تشدید درد با حرکت مفصل

تشخیص آسیب رباط انگشت

پزشک متخصص با معاینه‌ی انگشت و بررسی دامنه حرکتی مفصل و بررسی نحوه‌ی آسیب به انگشت به تشخیص پارگی یا کشیدگی رباط می‌رسد. برای مشخص شدن شدت آسیب و کنده شدن استخوان می‌توان درخواست MRI، سی تی اسکن و یا عکس رادیگرافی (احتمال آسیب به استخوان را نشان می‌دهد) نماید.

فیزیوتراپی رباط انگشت دست

درمان پارگی رباط انگشت دست

راه‌های درمانی مختلفی برای رباط انگشتان دست وجود دارد. در این بخش از مقاله می‌خواهیم بخشی از آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

  • کمپرس یخ به مدت 10 تا 15 دقیقه و 3 تا 4 بار در روز
  • اجتناب از حرکت انگشت در مرحله‌ی حاد
  • بستن انگشت دست به وسیله‌ی آتل و محدود کردن حرکت انگشت
  • استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ناپروکسن و ایبوپروفن جهت کاهش درد و التهاب

فیزیوتراپی برای رباط انگشت دست

فیزیوتراپی جهت کاهش درد و التهاب، ترمیم رباط دچار آسیب، برطرف کردن محدودیت دامنه حرکتی، افزایش قدرت عضلات مچ و انگشتان و بهبود عملکرد است. افق روشن فیزیوتراپی در منطقه سعادت آباد تهران است که با استفاده از دستگاه‌های مختلف فیزیوتراپی و همچنین تمرین درمانی فرآیند بهبود این عارضه را سریع‌تر می‌کند.

جراحی رباط انگشت دست

در مواردی که پارگی رباط شدید بوده و منجر به کنده شدن یک تکه از استخوان بند میانی انگشت شده باشد نیاز به عمل جراحی و فیکس کردن استخوان است. گاهی همزمان با پارگی رباط، دررفتگی مفصل نیز رخ می‌دهد. درمان به موقع و کامل آن بسیار حائز اهمیت می‌باشد و باید جدی گرفته شود.

طول درمان پارگی رباط انگشت دست چقدر است

بهبود پارگی رباط انگشتان دست بستگی به شرایط خفیف یا حاد بودن آن دارد. اگر پارگی خفیف باشد حدود 1 الی 2 هفته بهبودی حاصل می‌شود. اما اگر آسیب شدیدتر باشد بیمار باید به مدت 6 الی 7 هفته دست خود را دائم آتل بندی کند. در این صورت 80 الی 90 درصد استحکام انگشت دست حاصل می‌شود.

درمان پارگی رباط انگشت دست در فیزیوتراپی افق روشن

افراد به دلیل نوع فعالیت‌های مختلف در شبانه روز ممکن است با آسیب‌های مختلفی از جمله پارگی رباط انگشتان دست مواجه شوند. این عارضه بیشتر در افرادی که از انگشتان دست خود زیاد استفاده می‌کنند، رخ می‌دهد. برای مثال شاید برخی از والیبالیست‌ها آسیب رباط انگشت دست را تجربه کرده باشند. اگر پارگی در حد خفیف باشد با انجام یکسری از اقدامات مانند استفاده از کمپرس یخ، آتل بندی انگشت، مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و فیزیوتراپی این مشکل تا حد بسیاری رفع می‌شود. اما اگر شدت پارگی زیاد باشد تا جایی که یک تکه از استخوان بند میانی انگشت کنده شود بیمار حتماً باید عمل جراحی انجام دهد.

افق روشن بهترین فیزیوتراپی سعادت آباد است که با استفاده از انواع دستگاه مختلف و تمرین درمانی پارگی رباط انگشت دست را بهبود می‌دهد. برای رزرو نوبت دهی می‌توانید با شماره 02188686800 تماس بگیرید. آیا تا به حال رباط انگشتان دست شما آسیب دیده است؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

3.2/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *