آسیب تاندون انگشتان

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص افق روشن

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

آسیب تاندون انگشتان
فهرست مطالب

آسیب تاندون انگشت دست می‌تواند فعالیت‌های روزمره افراد را مانند حمام کردن، لباس پوشیدن، غذا خوردن و استفاده از سرویس بهداشتی را دچار اختلال کند. از طرفی این عارضه می‌تواند باعث کاهش یا افزایش حس دست شود. برخورد با اجسام تیز و برنده مانند شیشه و چاقو، تصادف و آسیب‌های ورزشی از دلایل اصلی بروز این عارضه هستند. در این مقاله از فیزیوتراپی افق روشن قصد داریم درمان آسیب دیدگی تاندون انگشت دست را مورد بررسی قرار دهیم. پس از شما دعوت می‌کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

آناتومی تاندون انگشتان دست

تاندون انگشت دست کجاست؟ تاندون‌ها عضله را به استخوان وصل می‌کنند و بطور کلی نیروی ناشی از انقباض عضله را به استخوان منتقل می‌نمایند. این فرایند موجب حرکت و جابه‌جایی خواهد شد گاهی فشارهای مکرر یا ناگهانی موجب آسیب به تاندون از جمله التهاب، کشیدگی یا پارگی تاندون خواهد شد. بعضی از بیماری‌ها نیز مانند آرتریت روماتوئید باعث تضعیف تاندون عضلات خم کننده‌ی انگشتان می‌شود. تاندون بر اثر فشاری که شدید هم نیست دچار پارگی می‌شود.

 یکی از عوامل شایع در پارگی تاندون دست، حوادثی است که در محیط کار یا دعواهای خیابانی و تصادفات دیده می‌شود. انگشتان دو نوع تاندون دارند. یک نوع تاندون برای خم کردن انگشت فلکسور که به جلوی انگشتان اتصال می‌یابد و یک نوع تاندون برای صاف کردن انگشتان اکستنسور که به پشت انگشتان متصل می‌شود. چون اعصاب انگشتان بسیار نزدیک به تاندون‌ها هستند در صورت بروز آسیب و پارگی در تاندون عصب هم آسیب خواهد دید.

دلایل آسیب تاندون انگشتان دست

  • برخورد با اجسام تیز و برنده مانند چاقو، شیشه و …
  • راست شدن شدید و ناگهانی انگشت
  • تصادفات و حوادث شغلی و آسیب‌های ورزشی

علائم پارگی تاندون انگشت دست

  • ناتوانی در حرکت انگشتان در صورتی که پارگی کامل رخ داده باشد.
  • در صورت پارگی کامل عضلات فلکسور (خم کننده انگشتان) انگشت آسیب دیده صاف می‌ماند.
  • در صورت پارگی کامل عضلات اکستنسور (صاف کننده) انگشتان، انگشت مورد نظر خم می‌ماند.
  • درد در هنگام کشیدگی تاندون حین حرکت
  • تورم خفیف در محل آسیب دیدگی
علائم پارگی تاندون انگشتان دست

تشخیص آسیب به تاندون انگشتان

پس از آسیب به دست ممکن است فرد کمی احساس درد داشته باشد ولی بتواند انگشتان دستش را خم و راست کند. در ابتدا فرد فکر می‌کند که آسیب جدی نبوده اما پس از مدتی احساس بهبود نکرده و به پزشک مراجعه می‌نماید. این تاخیر در تشخیص آسیب ممکن است عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد پس بهتر است در صورت آسیب به تاندون انگشتان سریعاً به پزشک مراجعه کرد. گاهی در حین پارگی تاندون یک تکه از استخوان نیز کنده می‌شود. تهیه عکس رادیوگرافی X-Ray به تشخیص این موضوع کمک خواهد کرد.

درمان آسیب به تاندون انگشتان

در صورتی که آسیب در سطح کشیدگی و یا پارگی جزئی باشد درمان می‌تواند با اقدامات غیر تهاجمی صورت پذیرد برای این کار اقدامات زیر می‌تواند انجام شود:

  • کمپرس سرد و گرم
  • استفاده از آتل یا بریس به منظور بی‌حرکت کردن انگشتان و مچ به مدت چند هفته
  • قرار گیری دست بالاتر از سطح قلب جهت جلوگیری از ورم
  • داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی از جمله ایبوپروفن
فیزیوتراپی برای آسیب تاندون انگشتان دست در افق روشن

فیزیوتراپی تاندون انگشت دست

فیزیوتراپی با هدف کاهش درد و التهاب و ترمیم تاندون آسیب دیده، بازگشت قدرت عضلانی و عملکرد قبلی دست صورت می‌گیرد. انجام الکتروتراپی، لیزر درمانی، مگنت، تکار، درمان دستی و تمرین درمانی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به درمان سریع‌تر عارضه کمک نماید. همچنین فیزیوتراپیست توصیه‌هایی جهت اصلاح فعالیت‌ها و عادات زندگی برای برگشت زودتر بیمار به عملکردهای پیشین او می‌نماید که انجام آن‌ها از سوی بیمار برای بهبود آسیب بسیار ضروری است. پس در انتخاب کلینیک فوق تخصصی فیزیوتراپی دقت لازم را داشته باشید.

جراحی تاندون انگشت دست

در صورتیکه پارگی کامل تاندون رخ داده باشد نیاز به عمل جراحی پارگی تاندون انگشت دست است. هر چه زودتر عمل انجام شود بهبود پس از آن سریع‌تر خواهد بود. پس از جراحی به مدت 1 تا 3 ماه دست در آتل قرار گرفته تا به خوبی ترمیم صورت پذیرد. پس از آن پزشک بیمار را به فیزیوتراپی ارجاع داده تا دوره‌ی توانبخشی پس از جراحی تاندون شروع شود. هدف از انجام فیزیوتراپی در این مرحله کاهش عوارض بی حرکتی از جمله برگرداندن دامنه‌ی مفصل و انعطاف پذیری عضلات، افزایش قدرت عضلات و جلوگیری از چسبیدن تاندون به بافت‌های نرم اطراف می‌باشد.

 فیزیوتراپی پس از جراحی بسیار حساس بوده و نیاز است. حتماً فیزیوتراپیستی با تجربه در این زمینه انتخاب کنید. زیرا برای درمان در این مرحله احتیاج به درمان دستی و تمرینات استرچی می‌باشد که درمانگر باید حتماً در انجام آن تبحر کافی داشته باشد. انجام فعالیت‌های روزمره پس از برداشتن آتل یا گچ نیاز به زمان دارد به خصوص در برداشتن اجسام سنگین باید احتیاط نمود و توصیه‌های فیزیوتراپیست در این زمینه را باید جدی گرفت تا از آسیب مجدد به تاندون جلوگیری کرد. خوشبختانه افق روشن بهترین مرکز فیزیوتراپی سعادت آباد تهران است که در زمینه بیماری‌های ارتوپدی و مغز و اعصاب خدمات درمانی مناسبی را ارائه می‌کند.

مدت زمان درمان پارگی تاندون دست

مدت زمان درمان پارگی تاندون دست به عوامل مختلفی از جمله محل آسیب دیدگی و سیستم بدنی فرد بستگی دارد. اما به صورت کلی روند بهبود این عارضه حدود 3 ماه در نظر گرفته می‌شود. اما برای تسریع در فرآیند بهبودی باید به نکات مهم مراقبتی از جمله استفاده از آتل و خودداری از بلند کردن اجسام سنگین و فشار دست را در نظر داشته باشید.

فیزیوتراپی پارگی تاندون انگشت دست در افق روشن

برخی از آسیب‌ها مانند پارگی تاندون انگشتان دست اگر درمان نشود دامنه حرکتی بیمار را کاهش می‌دهد. به عنوان مثال شخص توانایی حمام و استفاده از سرویس بهداشتی را به تنهایی نخواهد داشت. بدون شک هیچ فردی دوست ندارد چنین اتفاق تلخی را تجربه کند. اما گاهی به دلایل غیر عمدی مانند برخورد دست با اجسام تیز یا آسیب‌های ورزشی فرد به عارضه دچار می‌شود. در این صورت باید برای درمان اقدامات لازم را انجام دهد. اگر پارگی تاندون دست به شکل کامل رخ نداده باشد، عمل جراحی نیازی نیست. در این صورت بسیاری از افراد ممکن است درمان خانگی کشیدگی تاندون انگشت دست را ترجیح دهند ولی باید بگوییم برای بهبودی کامل و درمان سریع‌تر فیزیوتراپی را پیشنهاد می‌کنیم.

افق روشن فیزیوتراپی خوب در سعادت آباد تهران است که با روش‌های مختلف از جمله الکتروتراپی، لیزر درمانی، مگنت، تکار، درمان دستی و تمرین درمانی بیماران را معالجه می‌کند. برای رزرو نوبت می‌توانید با شماره 02188686800 تماس بگیرید. آیا تا به حال پارگی تاندون انگشتان دست را تجربه کرده‌اید؟ نظرات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

امتیاز شما:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *