خدمات درمانی ایام عید در فیزیوتراپی افق روشن

سندرم تونل تارسال

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط دکتر سمانه عبدالله پور

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی کاربران است. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان افق روشن مشاوره بگیرید.

سندروم تونل تارسال
فهرست مطالب

در سمت داخل مچ پا کانالی تشکیل شده است که اجزای سازنده‌ی آن شامل استخوان تالوس (استخوان زیر درشت نی) و کالکانئوس (استخوان پاشنه) و یک بافت نواری شکل به اسم flexor retinaculum فلکسوررتیناکولوم می‌باشد. از درون این کانال، عروق، عصب و تاندون‌هایی عبور می‌کنند. اگر به هر دلیلی عصب عبور کننده از این کانال تحت فشار قرار گیرد علائمی در پا ظاهر خواهد شد که موجب احساس ناراحتی در بیمار می‌شود. نام این عصب تیبیال خلفی است و به قسمتی از پوست و عضلات کف پا عصب دهی می‌نماید.

دلایل ایجاد سندرم تونل تارسال شامل این موارد می‌شود: در افرادی که کف پای صاف دارند با چرخش مچ پا به خارج باعث کش آمدن فلکسور رتیناکولوم و تنگ شدن کانال و فشار به عصب می‌شود، صدماتی که به مچ پا وارد شده ممکن است باعث التهاب مفصل در نتیجه تنگ شدن تونل تارس شود، وجود یک توده در فضای مفصل مانند تاندون ملتهب شده، برجستگی استخوانی(به دلیل تغییرات آرتروزی) موجود در کانال، وریدواریسی و بزرگ شده و یا یک کیست گانگلیونی که موجب تنگ‌تر شدن فضای کانال و فشار روی عصب تیبیال خلفی می‌شوند، دیابت، آرتریت روماتوئید و آرتروز شدید مچ پا، استفاده بیش از حد از پا و آسیب‌های ورزشی می‌باشند.

تشخیص سندروم تونل تارسال

علائم سندرم تونل تارسال شامل احساس سوزن همراه درد که به انگشتان پا، پاشنه و یا پا منتقل می‌شود، درد در هنگام شب، هنگام فعالیت درد افزایش یافته و موقع استراحت کاهش یابد، کرختی و احساس گزگز هستند.

تشخیص

پزشک با گرفتن گزارش و سابقه پزشکی بیمار و پرسش در مورد نوع درد و زمان شروع آن و انجام تست‌هایی از مچ پا به تشخیص این مشکل پی ببرد. از دیگر روش‌های تشخیص می‌توان به MRI اشاره نمود.

درمان

اگر سندرم تونل تارسال درمان نشود ممکن است آسیب غیرقابل بازگشتی به عصب وارد کند. از روش‌هایی که در درمان این مشکل موثر است می‌توان به روش درمانی RICE  اشاره نمود. استراحت و اجتناب از فعالیت‌های تکراری در مچ پا که باعث فشار به عصب می‌شود، کمپرس یخ و استفاده از بانداژ جهت ساپورت و کاهش التهاب و بالا نگه داشتن پا از سطح قلب.

ماساژدرمانی سندروم تونل تارسال

درمان فیزیوتراپی که در این عارضه کاربرد بالایی دارد. به کمک روش‌های مختلف از جمله الکتروتراپی، اولتراسوند، لیزرتراپی، شاک ویو، سوزن خشک، طب سوزنی و … می‌توان به کاهش التهاب و فشار روی عصب کمک نمود و تمرینات کششی آموزش داده شده توسط فیزیوتراپیست می‌توانند در آزاد نمودن عصب تیبیال خلفی بسیار موثر واقع شود. تزریق کورتون، تجویز بریس و اسپلینت جهت ثابت نگه داشتن پا و جلوگیری از حرکات مضر برای عارضه و در نهایت جراحی از جمله روش‌های دیگری هستند که ممکن است پزشک جهت بهبود سندرم تونل تارسال پیشنهاد دهد.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم مشاوره رایگان

برای مشاوره رایگان، نام و شماره تماس خود را وارد کنید تا در کوتاه‌ترین زمان با شما تماس بگیریم و بهترین راهکار درمانی را ارائه دهیم.