تابهحال کارایی ستون فقرات خود را با ستونهای یک ساختمان مقایسه کردهاید؟ کمر شما مثل ستون اصلی یک ساختمان است که هر روز بار زندگی را تحمل میکند. اما وقتی این ستون دچار گرفتگی شود، حتی سادهترین کارها مثل خم شدن یا حمل یک وسیله کوچک میتواند تبدیل به یک چالش بزرگ شود. گرفتگی عضلات کمر، مشکلی آشنا اما گاهی غافلگیرکننده است که میتواند دامنه حرکتی افراد را به شدت کاهش دهد. از ورزشکاران حرفهای گرفته تا کسانی که ساعتها پشت میز مینشینند.
گاهی یک پیچش ناگهانی یا حمل نادرست اجسام کافی است تا عضلات کمر قفل کنند و شما را زمینگیر کنند. با رشد و پیشرفت در زمینه پزشکی در حال حاضر روشهای مختلفی برای رفع اسپاسم عضلات کمر وجود دارد.
فیزیوتراپی افق روشن با استفاده از تجهیزات مدرن، درمانهای دستی و تجربه متخصصین خود درمان گرفتگی کمر را در اختیار مراجعه کنندگان قرار میدهد. برای رزرو مشاوره رایگان میتوانید با متخصصین این کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد در ارتباط باشید. در ادامه مقاله قصد داریم راههای پیشگیری و رفع گرفتگی کمر را مورد بررسی قرار دهیم. خوشحال میشویم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
گرفتگی عضلات کمر چگونه است؟
گرفتگی عضلات کمر یا Back muscle cramps مثل یک زنگ خطر ناگهانی است که میتواند فعالیتهای روزمره را برای مدتی متوقف کند. بسیاری از شما شاید این تجربه را داشتهاید؛ زمانی که در حال حمل یک جسم سنگین هستید یا حتی هنگام انجام حرکات ناگهانی، عضلات کمر قفل میشوند و احساس میکنید که انگار عضله منقبض شده و رها نمیشود. این وضعیت نه تنها دردناک است، بلکه اجازه حرکت را از فرد میگیرد و گاهی باعث میشود کمر به یک سمت خم شود و حرکت مجدد دشوار باشد.
چرا عضلات کمر دچار گرفتگی میشوند؟
اسپاسم عضلات کمر معمولاً نتیجه انقباض ناگهانی و غیرارادی عضلات است که میتواند از چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد. اما گاهی اوقات، این انقباض برای ساعتها باقی میماند و حرکت فرد را محدود میکند.
دلیل اسپاسم عضلانی کمر در هر فردی با توجه به سن و سبک زندگی متفاوت است. در ادامه برخی از مهم ترین آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ضعف عضلات کمر و استفاده بیش از حد
اگر عضلات کمر به اندازه کافی قوی نباشند، فعالیتهای ساده مثل خم شدن یا حمل وسیلهای سنگین میتواند فشار بسیاری ایجاد کند و در نتیجه عضلات دچار اسپاسم می شوند. انجام تمرینات بدون گرم کردن یا استفاده زیاد از عضلات کمر در حین ورزش می تواند ضعف و سستی را با خود به همراه داشته باشد.
بیرونزدگی دیسک و مشکلات مهرهها
در برخی افراد، بیرونزدگی دیسک کمر یا لغزش مهرهها میتواند عضلات اطراف ستون فقرات را تحریک کند و احتمال بروز گرفتگی را افزایش دهد. در این حالت، اسپاسم یک طرف کمر میتواند باعث شود که فرد به همان سمت خم شود و حرکت برای او دشوار شود.
حرکات ناگهانی و چرخشی
حرکتهای ناگهانی و چرخشی، بهخصوص اگر بدن آماده نباشد، میتواند عضلات را غافلگیر کند. این نوع حرکات معمولاً باعث میشوند عضله به سرعت منقبض شده و به حالت عادی باز نگردد. برای شروع ورزش ابتدا از حرکات آرام و کششی شروع کنید تا عضلات شما آسیب نبیند.
حمل اجسام سنگین به روش نادرست
حمل اجسام سنگین بدون استفاده صحیح از پاها و وارد کردن فشار مستقیم به کمر، یکی از مهمترین عوامل گرفتگی عضلات است. این نوع فشار بیش از حد میتواند عضلات را تحت فشار قرار داده و اسپاسم ایجاد کند. موقع حمل اشیاء سنگین سعی کنید روی پاهای خود بنشینید تا از فشار روی کمر جلوگیری کنید.
گرفتگی عضلات کمر در بارداری
اکثر زنان گرفتگی عضلات کمر در بارداری را تجربه میکنند. این نوع اسپاسم معمولاً در سهماهه دوم و سوم بیشتر دیده میشود و میتواند از یک درد خفیف تا گرفتگیهای ناگهانی و شدید متغیر باشد. از مهمترین علت کمردرد در زنان و گرفتگی میتوان به تغییرات هورمونی، افزایش وزن و تغییر در وضعیت بدن اشاره کرد. اما با انجام یکسری از اقدامات میتوان به رفع گرفتگی کمر درد کمک کرد.
روشها | توضیحات |
ورزشهای سبک و کششی | انجام تمرینات سبک مانند یوگا و پیادهروی باعث افزایش انعطافپذیری و تقویت عضلات کمر میشود. |
وضعیت بدنی مناسب | هنگام نشستن یا ایستادن، از قوز کردن پرهیز کنید و از بالش حمایتی برای کمر استفاده کنید. |
خوابیدن در وضعیت صحیح | به پهلو بخوابید و از بالش بین زانوها برای کاهش فشار روی کمر استفاده کنید. |
ماساژ و فیزیوتراپی | ماساژ ملایم کمر و مراجعه به فیزیوتراپی میتواند به کاهش تنش عضلانی کمک کند. |
استفاده از کمپرس گرم | کمپرس گرم روی عضلات گرفته میتواند باعث شل شدن و کاهش درد شود. |
مصرف آب و مواد معدنی کافی | مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم، منیزیم و پتاسیم و نوشیدن آب کافی از گرفتگی جلوگیری میکند. |
گرفتگی عضلات کمر بعد از ورزش
شادابی و سرزندگی یکی از مهمترین اهداف ورزش به شمار میرود. اما ورزش داریم تا ورزش! گرفتگی عضلات کمر بعد از ورزش شبیه به یک توقف ناگهانی در میانه جاده است. جایی که بدن بعد از یک تمرین پر انرژی، به جای احساس سرزندگی، با انقباض ناگهانی و دردناک عضلات کمر مواجه میشود. این اتفاق میتواند از چند ثانیه تا چند ساعت ادامه داشته باشد و در برخی موارد حرکت را دشوار کند اما چرا این گرفتگی اتفاق میافتد؟
گرم نکردن قبل از تمرین مهمترین عامل گرفتگی است. همچنین استفاده بیش از حد از عضلهها در حین تمرین محل گرفتگی کمر و درد را تشدید میکند. همچنین در حین ورزش به دلیل عرق زیاد، بخشی از آب و ماده معدنی بدن کاهش پیدا میکند که باعث اختلال در تعادل الکترولیت ها می شود. در نتیجه فرد اسپاسم عضلات را تجربه میکند.
چگونه میتوان از گرفتگی عضلات کمر بعد از ورزش پیشگیری کرد؟ این موضوع کار دشواری نیست فقط کافی است به موارد زیر توجه کنید:
- انجام حرکات کششی و گرم کردن عضله بین 5 الی 10 دقیقه
- نوشیدن آب کافی قبل و بعد از ورزش
- انجام حرکات کششی بعد از ورزش برای ریلکس کردن عضلات
- تقویت عضلات کمر و شکم برای افزایش استقامت و کاهش درد کمر
- رعایت فرم صحیح بدن در حین انجام تمارین با کمک فیزیوتراپیست
- استراحت کافی بین جلسات برای بازسازی عضلات
با رعایت موارد بالا میتوانید تا حد بسیاری از گرفتگی عضلات کمر پیشگیری کنید و احساس شادابی و سرزندگی بعد از ورزش را به خوبی تجربه کنید.
گرفتگی عضلات کمر بر اثر سرما
هوای سرد انقباض و سفت شدن عضلات را تشدید میکند جریان خون به عضلات در شرایط سرد بسیار کاهش پیدا میکند. به همین دلیل عضلات انعطاف کمتری دارند. علاوه بر این، در هوای سرد، بدن برای حفظ گرمای خود انرژی بیشتری مصرف میکند و عضلات در حالت آمادهباش قرار میگیرند که این وضعیت میتواند انقباضهای ناگهانی عضلات بدن را افزایش دهد.
افرادی که در محیطهای سرد کار میکنند یا مدت زمان طولانی در هوای سرد قرار میگیرند، بیشتر از افراد دیگر در معرض اسپاسم عضلات قرارمی گیرند. همچنین، افرادی که از قبل دچار ضعف عضلانی یا مشکلات ستون فقرات هستند، حساستر خواهند بود. برای جلوگیری از این وضعیت، پوشیدن لباس گرم، گرم کردن بدن قبل از فعالیت و حفظ فعالیت بدنی ملایم برای افزایش جریان خون به عضلات کمر توصیه میشود. در صورت بروز گرفتگی، گرم کردن موضع و انجام حرکات کششی ملایم میتواند به کاهش اسپاسم کمک کند.
چگونه از گرفتگی عضلات کمر جلوگیری کنیم؟
حفظ وضعیت صحیح بدن هنگام نشستن و ایستادن و انجام حرکات کششی منظم، نقش مهمی در پیشگیری از گرفتگی عضلات کمر دارد. تقویت عضلات مرکزی نیز به کاهش فشار روی کمر کمک میکند.
گرم کردن قبل از ورزش
قبل از هر نوع فعالیت بدنی یا ورزشی، چند دقیقه برای گرم کردن اختصاص دهید. حرکات کششی ساده میتواند عضلات را آماده کند و از انقباض ناگهانی جلوگیری کند.
تقویت عضلات کمر و شکم
عضلات قویتر حمایت بهتری از ستون فقرات میکنند. تمرینات تقویتی مخصوص کمر و شکم میتوانند تعادل و پایداری بیشتری برای بدن ایجاد کنند.
حمل اصولی اجسام سنگین
هنگام بلند کردن اجسام، از زانوها خم شوید و با پاها فشار بیاورید، نه با کمر. این روش فشار را از روی کمر برداشته و احتمال اسپاسم را کاهش میدهد.
وضعیت بدنی مناسب
هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن، مراقب وضعیت بدنی خود باشید. از قوز کردن و خم شدن بیش از حد خودداری کنید و مطمئن شوید که صندلی یا تخت شما از کمر به خوبی حمایت میکند.
آب و تغذیه مناسب
کمبود آب و مواد معدنی (پتاسیم، کلسیم و منیزیم) میتواند زمینهساز گرفتگی عضلات باشد. رژیم غذایی متعادل و مصرف آب کافی، تعادل الکترولیتهای بدن را حفظ میکند و از اسپاسم جلوگیری میکند.
روش درمان | توضیحات |
استراحت | هر گونه فعالیتی که باعث درد میشود را متوقف کنید. |
گرما یا سرما درمانی | کمپرس گرم به رفع گرفتگی کمک میکند. اگر التهاب دارید، از کمپرس سرد استفاده کنید. |
ماساژ ملایم | ماساژ عضلات کمر به کاهش تنش و باز شدن عضله کمک میکند. |
حرکات کششی آرام | بعد از رفع گرفتگی، حرکات کششی آرام انجام دهید تا از بازگشت اسپاسم جلوگیری شود. |
داروهای ضدالتهاب | در صورت درد شدید، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن میتوانند مؤثر باشند. |
مراجعه به پزشک | اگر گرفتگی مکرر باشد یا با علائمی مثل ضعف یا بیحسی همراه باشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید. |
اگر گرفتگی عضلات کمر به طور مداوم تکرار شود یا با علائم شدیدی مثل ضعف یا بیحسی همراه باشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
درمان فوری گرفتگی کمر با فیزیوتراپی
انجام درمان خانگی گرفتگی عضلات کمر شاید به کاهش درد و التهاب کمک کند اما فرآیند بهبود به سرعت اتفاق نمیافتد. به همین دلیل برای درمان فوری گرفتگی کمر نیاز به روشهای تهاجمیتر است. افق روشن، بهترین فیزیوتراپی سعادت آباد با استفاده از روشهای الکترو تراپی، اولتراسوند، لیزر درمانی، سوزن خشک، تمرینات کششی و تقویتی خدمات درمانی فیزیوتراپی گرفتگی عضلات کمر را در اختیار مراجعه کنندگان قرار میدهد.
درمان خانگی گرفتگی عضلات کمر؛ راهکارهایی ساده اما مؤثر
بسیاری از افراد هنگام مواجه با بیماری ابتدا ترجیح میدهند از روشهای ساده و خانگی برای درمان استفاده کنند. سپس در صورت عدم نتیجه مراجعه به پزشک را در اولویت خود قرار میدهند. اما برخی از بیماریها اگر سریع درمان نشوند آسیبهای جدی به فرد میرساند. اگر گرفتگی عضلات کمر به طور مکرر رخ میدهد یا با علائمی مانند ضعف، بیحسی یا درد شدید همراه است، بهتر است برای بررسیهای بیشتر به پزشک مراجعه کنید. در ادامه قصد داریم راهکارهای درمان خانگی گرفتگی عضلات کمر را مورد بررسی قرار دهیم.
گرما درمانی
استفاده از کمپرس گرم یا بطری آب گرم روی ناحیه گرفته، عضلات را شل کرده و گردش خون را افزایش میدهد. گرما گردش خودن در بدن را افزایش داده و باعث میشود که اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به عضله برسد. در این صورت به سرعت فرایند ترمیم آغاز می شود. قرار گیری کمپرس گرم در محل گرفتگی کمر به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، هر چند ساعت یکبار میتواند اسپاسم را کاهش دهد.
کشش و حرکت ملایم
برخلاف تصور بسیاری از افراد همیشه هم استراحت مطلق بهترین گزینه برای درمان خانگی نیست. زیرا گاهی اوقات استراحت طولانیمدت گرفتگی را تشدید می کند. پس از کاهش درد اولیه، انجام حرکات کششی آرام و ملایم مانند کشیدن زانو به سمت سینه یا حرکت پل (Bridge) باعث آزاد شدن عضلات منقبض میشود. این حرکات به بازگشت عضله به حالت طبیعی کمک کرده و از اسپاسم مجدد جلوگیری میکنند.
ماساژ و فشار ملایم
ماساژ برای رفع گرفتگی عضله کمر با فشاری ملایم میتواند تنش عضلانی را کاهش دهد. البته به این موضوع دقت داشته باشید که این کار باید توسط فیزیوتراپیست و افراد حرفه ای انجام شود. در غیر این صورت بجای تاثیر مثبت شاهد عوارض آن خواهیم بود.
استفاده از روغنهای گرمکننده یا اسانسهایی مانند اسطوخودوس، سیاه دانه و رزماری تأثیر آرامبخش ماساژ را افزایش میدهد. ماساژ جریان خون را بهبود داده و به شل شدن عضلات کمر کمک می کند.
هیدراته بمانید
کمآبی و کاهش مواد معدنی بدن میتواند گرفتگی عضلات را تشدید کند. نوشیدن آب کافی و مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم و پتاسیم به تعادل الکترولیتها کمک کرده و از بروز گرفتگی بیشتر جلوگیری میکند. برای جذب مواد منیزیوم و پتاسیم از ماده های غذایی زیر در طول روز استفاده کنید.
- اسفناج
- بادام
- آووکادو
- موز
- تخم کدو
- لوبیا سیاه
- شکلات تلخ
- کینوا
- ماهی سالمون
- آجیل (بادام هندی، گردو)
- ماست
- قارچ
- هندوانه
- آب نارگیل
- لوبیا سفید
وضعیت بدنی مناسب
افرادی که در طول روز به دلیل شغل خود به زمان بسیاری را به صورت ایستاده یا نشسته سپری می کنند، بدون شک با گرفتگی عضلانی روبه رو می شوند. استفاده از بالش حمایتی برای کمر، ایستادن با شانههای صاف و پرهیز از خم شدن بیش از حد به جلو، فشار روی عضلات کمر را کاهش میدهد.
استفاده از کمپرس سرد
اگر گرفتگی با التهاب یا تورم همراه است، کمپرس سرد برای گرفتگی عضلات به همراه التهاب و تورم بهترین گزینه است. یخ را در پارچهای بپیچید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی ناحیه درد قرار دهید تا التهاب کاهش پیدا کرده و عضلات ریلکس شوند.
برای گرفتگی کمر چه بخوریم؟
گاهی اوقات با تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب می توان از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرد. افرادی که با گرفتگی عضله کمر مواجه هستند، بهتر است خوراکی های سرشار از منیزیوم و پتاسیم مانند موز، اسفناج، آجیل، پرتقال و… را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
کلسیم برای عضلات قوی
کلسیم نه تنها برای سلامت استخوانها، بلکه برای انقباض و انبساط عضلات ضروری است:
- لبنیات (ماست، شیر، پنیر)
- بادام
- سبزیجات برگ سبز (کلم کالی، اسفناج)
آب و مایعات
کمآبی یکی از دلایل اصلی گرفتگی عضلات است. نوشیدن آب کافی در طول روز و بعد از فعالیتهای بدنی ضروری است. همچنین، مصرف آب نارگیل یا نوشیدنیهای حاوی الکترولیت برای جبران مواد معدنی از دست رفته توصیه میشود.
خوراکیهای ضد التهاب
غذاهایی که التهاب را کاهش میدهند، میتوانند از گرفتگیهای مداوم عضلات در بدن جلوگیری کنند:
- ماهیهای چرب (مثل سالمون و ساردین)
- زردچوبه و زنجبیل
- میوههایی مانند توتفرنگی و بلوبری
ترکیب این مواد غذایی در رژیم روزانه نه تنها به رفع گرفتگی کمک میکند بلکه از تکرار آن نیز جلوگیری میکند.
ورزش برای گرفتگی عضلات کمر
ورزشهای کششی و تقویتی میتوانند به کاهش گرفتگی عضلات کمر و جلوگیری از بازگشت آن کمک کنند. این حرکات باعث افزایش انعطافپذیری عضلات، بهبود جریان خون و کاهش تنش در ناحیه کمر میشوند. در جدول زیر بخشی از ورزش های کاربردی را برای رفع گرفتگی کمر درج کرده ایم.
ورزش | توضیحات |
کشش زانو به سینه | به پشت دراز بکشید، یک زانو را به سمت سینه بکشید و ۲۰ ثانیه نگه دارید. سپس تعویض کنید. |
حرکت پل | به پشت بخوابید، زانوها را خم کرده و باسن را به آرامی بالا ببرید. ۱۰ ثانیه نگه دارید. |
چرخش کمر در حالت نشسته | روی صندلی بنشینید، دستها را روی رانها قرار دهید و به آرامی به طرفین بچرخید. |
کشش گربه شتر | روی دستها و زانوها قرار بگیرید، کمر را به بالا قوس دهید و سپس به پایین رها کنید. |
کشش همسترینگ | بایستید و یک پا را جلو بگذارید. به آرامی از کمر خم شوید تا کشش در پشت ران حس شود. |
حرکت سوپرمن | به شکم بخوابید، دستها و پاها را همزمان از زمین بلند کنید و ۵ ثانیه نگه دارید. |
چرخش لگن در حالت خوابیده | به پشت بخوابید، زانوها را خم کنید و به آرامی به یک سمت بچرخانید، ۱۵ ثانیه نگه دارید. |
رول کردن کمر روی دیوار | به دیوار تکیه دهید و به آرامی پایین بروید تا در وضعیت نیمنشسته قرار بگیرید. |
گرفتگی عضلات کمر چقدر طول می کشد؟
- گرفتگی خفیف: این نوع گرفتگی چند دقیقه یا چند ثانیه طول میکشد که با استراحت و حرکات کششی ملایم میتوان آن را رفع کرد.
- گرفتگی متوسط: این نوع اسپاسم ممکن است بین 30 دقیقه یا چند ساعت در روز ادامه پیدا کند. برای رفع آن سراغ کمپرس گرم و ماساژ بروید.
- گرفتگی شدید: این نوع اسپاسم به دلیل مشکلاتی از جمله بیرون زدگی دیسک رخ میدهد و میتواند چندین روز ادامه داشته باشد. برای درمان آن باید به فیزیوتراپیست یا افراد متخصص مراجعه کنید.
اگر گرفتگی عضلات کمر بیش از ۴۸ ساعت ادامه داشت یا با علائمی مانند بیحسی، ضعف یا درد شدید همراه بود، وقت را تلف نکنید و سریعاً درمانهای تخصصی را پیگیری کنید.
گرفتگی عضلات کمر و شکم
افراد به دلیل فعالین بدنی سنگین، وضعیت بدنی نامناسب به ویژه قوز یا چمباته زدن، استرس و تنش های عصبی، کمبود آب و الکترولیت ها و افتادگی و ضعف عضلات گرفتگی عضلات کمر و شکم را تجربه می کنند. در چنین شرایطی استراحت و تغییر وضعیت بدن، ماساژ عضلات، فیزیوتراپی، گرما و سرما درمانی می تواند به رفع گرفتگی فیله کمر و شکم کمک کند.
همچنین مصرف آب کافی و مواد غذایی سرشار از منیزیوم و پتاسیم به کاهش گرفتگی عضلات کمر کمک می کند. گرفتگی عضلات کمر و گردن نیز شرایطی مشابه با گرفتگی عضلات کمر و شکم دارد. در آخر باید گفت در صورت تشدید علائم و عدم درمان سریعا به پزشک مربوطه مراجعه کنید.
بهترین دارو برای گرفتگی عضلات کمر
برای درمان گرفتگی عضلات کمر، داروهای مختلفی میتوانند کمککننده باشند، اما انتخاب بهترین دارو بستگی به شدت درد، علت گرفتگی و شرایط فردی دارد.
مسکنهای غیر استروئیدی، داروهای آرام بخش، کرمها و ژلهای موضعی، مصرف ویتامین، مکملها و تزریق آمپول با تجویز پزشک میتواند به کاهش درد و گرفتگی کمک کند. در مقاله بهترین داروی گرفتگی عضلات کمر هر یک را مورد بررسی قرار دادهایم.
درمان گرفتگی عضلات کمر و بهبود حرکات
گرفتگی عضلات کمر میتواند در هر فردی خود را متفاوت نشان دهد اما از مهمترین دلایل آن میتوان به تنگی کانال نخاعی، فتق دیسک کمر، سیاتیک، عفونت کلیه، کم آبی بدن، وضعیت بدنی نامناسب در شبانه روز، عضلات ضعیف کمر و کم تحرکی در زندگی اشاره کرد. اولین قدم برای درمان میتواند به شکل خانگی باشد. مانند سرما یا گرما درمانی، ماساژ، تمرینات کششی و تقویتی و…
اما اگر به دنبال درمانی سریع برای گرفتگی کمر هستید باید فیزیوتراپی را در اولویت خود قرار دهید. افق روشن، بهترین فیزیوتراپی در سعادت آباد تهران است که با بهره گیری از جدیدترین تجهیزات و متخصصین خود درمان اسپاسم عضلانی کمر را ارائه میدهد. برای رزرو نوبت میتوانید با شماره ۰۲۱۸۸۶۸۶۸۰۰ تماس بگیرید. همچنین تجربیات و سؤالات خود را به اشتراک بگذارید. بدون شک متخصصین در اولین فرصت پاسخ خواهند داد.
گرفتگی عضلات کمر چقدر طول میکشد؟
مدت زمان گرفتگی عضلات کمر به شدت آسیب و علت آن بستگی دارد. معمولاً گرفتگیهای خفیف در چند روز بهبود مییابند، اما موارد شدیدتر ممکن است چند هفته طول بکشند.
برای گرفتگی عضلات کمر چه کنیم؟
استراحت کوتاهمدت، استفاده از کمپرس گرم یا سرد و انجام حرکات کششی ملایم میتواند به کاهش گرفتگی عضلات کمر کمک کند. در صورت تداوم درد، مراجعه به متخصص فیزیوتراپی توصیه میشود.
برای گرفتگی عضلات کمر چه آمپولی بزنیم؟
نوع آمپول مناسب برای گرفتگی عضلات کمر به شدت درد و شرایط فرد بستگی دارد. معمولاً پزشک داروهای شلکننده عضلانی یا ضدالتهاب تزریقی را بر اساس نیاز بیمار تجویز میکند.
برای گرفتگی عضلات کمر چه قرصی بخوریم؟
برای کاهش گرفتگی عضلات کمر، معمولاً قرصهای شلکننده عضلانی یا ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا متوکاربامول تجویز میشود. با این حال، مصرف هر دارویی باید تحت نظر پزشک باشد.
کمبود کدام ویتامین باعث گرفتگی عضلات کمر میشود؟
کمبود ویتامین D، منیزیم و پتاسیم میتواند باعث گرفتگی عضلات کمر شود. تأمین این مواد مغذی از طریق تغذیه مناسب یا مکملهای تجویز شده توسط پزشک به کاهش گرفتگی عضلانی کمک میکند.